Mai multe ore de sport pentru elevii de liceu. Ministrul Educației a făcut ANUNȚUL

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vrea ca elevii de liceu să aibă parte de două ore de sport pe săptămână.

Sorin Cîmpeanu
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vrea ca numărul orelor de sport să crească pentru elevii din liceu. Astfel, dacă în prezent liceeni desfășoară o singură oră de sport pe săpămână, planul este ca în viitorul apropiat elevii claselor a IX-a – a XII a să aibe în program două ore de educație fizică pe săptămână.

Elevii claselor primare și de gimnaziu au în programa școlară două ore alocate educației sportive, spre deosebire de cei de la liceu.

Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână .” a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Ministrul Educației a anunțat în luna martie a anului curent că planurile cadru pentru liceu, acelea care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat materiilor din timpul anului școlar vor fi gata în toamnă și vor urma să intre în vigoare începând cu anul viitor.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Profesorii care nu se vaccinează anti-COVID și refuză testarea vor avea salariul tăiat. Așa sună un proiect de lege din Grecia

Amânarea acestor planuri cadru face ca elevii care intră în clasa a IX-a din toamnă să desfășoare cursurile după vechile planuri.

Astfel, se întrerupe ciclul actual de schimbare curriculară început în anul 2012, care a ajuns acum la clasa a VIII-a.

Noi reguli pentru anul școlar 2021-2022

Noi măsuri pentru începerea anului școlar
Noi măsuri pentru începerea anului școlar[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației a declarat că elevii vor participa fizic la cursuri, începând din 13 septembrie. Cu toate acestea, decizia lui Cîmpeanu poate fi schimbată, totul depinzând de evoluția cazurilor de Covid-19.

Citeste si: Ministrul Educației, primele declarații după rezultatele dezastruoase ale profesorilor la examenul de titularizare 2021: ”Nu au reușit să ia nici măcar nota cinci”

Mai mult, la începutul lunii vitoare urmează să fie semnat un ordin comun între Ministrul Educației și Ministrul Sănătății ce vrea să reglementeze toate aspectele ce țin de începerea noului an școlar într-un mod sigur și adaptat contextului actual al pandemiei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației s-a răzgândit. Cum se vor desfășura orele și ce trebuie să știe toți elevii

Ce elevi vor face în continuare ore online?! Ministrul Educației a făcut anunțul

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

„Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies