Majorarea alocațiilor cu puțin peste 50 de lei, o măsură reală de ajutor pentru copiii din România?! Adrian Negrescu explică impactul măsurii asupra familiilor din țară | EXCLUSIV

Alocațiile copiilor din România ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2023, iar astfel aceștia ar putea primi în loc de 243 de lei, suma de 300 de lei lunar. Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu analistul economic Adrian Negrescu despre această măsură și impactul ei real.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Alocațiile copiilor ar putea fi majorate începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Copiii ar putea primi lunar suma de 300 de lei, în loc de 243 de lei cât este alocația în prezent. Totuși, prețurile din România sunt într-o continuă creștere așa că jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu analistul economic Adrian Negrescu pentru a afla care este impactul real al acestei măsuri.

Cabinetul Ciucă ar urma să ia o decizie cu privire la majorarea alocațiilor copiilor, începând cu data de 1 ianuarie 2023, notează Antena 3, potrivit surselor din interiorul Executivului. Măsura îi vizează pe copiii cu vârste între 2 și 18 ani, în total fiind vorba despre aproximativ 3,2 milioane de minori.

Guvernul ar putea crește alocațiile de la 1 ianuarie 2023

Potrivit sursei citate mai sus, Guvernul Ciucă ia în calcul majorarea alocațiilor pentru copii cu vârste între 2 și 18 ani. Sumele pe care minorii le primesc lunar ar urma să crească de la 243 de lei la 300 de lei, mai exact o creștere de 10%.

Citeste si: Ce se întâmplă cu dublarea alocațiilor copiilor! S-a votat astăzi în Parlament

În ceea ce privește alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, dar și pentru cei cu handicap încă se fac simulări, majorarea luată în calcul fiind de până la 100 de lei pe lună. În prezent, aceștia primesc o alocație lunară de 600 de lei.

copii care primesc alocatie

Copii care primesc alocație

[Sursa foto: PixaBay]

Majorarea alocațiilor cu 50 de lei, un sprijin real pentru copiii din România?

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu analistul economic Adrian Negrescu pentru a afla în ce măsură este un ajutor real această majorare, având în vedere creșterile de prețuri din România.

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Citeste si: Dublarea alocațiilor. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

" Dacă mergem pe ,,principiul economic’’ enunțat de președintele Iohannis, faimosul deja ,,Se dă, nu se ia’’, e un semnal pozitiv faptul că se ia în calcul creșterea alocațiilor copiilor.

Ne-am obișnuit deja cu astfel de măsuri mai mult de imagine. 50 de lei în plus nu înseamnă aproape nimic raportat la inflația galopantă pe care o simt familiile cu copii, printre victimele acestei situații. Dar să nu uităm că autoritățile ne-au mai ,,ajutat’’ cu astfel de măsuri, precum cei 2,5 lei/zi aferenți cardurilor sociale (50 euro/două luni) sau facilității de 50 de bani/litru la carburanți. Măsuri mai mult de imagine, prea puțin gândite să ajute cu adevărat milioanele de români vizați să iasă din zona de sărăcie lucie în care i-a adus ,,terapia de șoc’’ inflaționistă", a precizat analistul economic Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.

Adrian Negrescu atrage atenția asupra faptului că pe lângă alocații, mai există o serie de probleme în ceea ce privește interesul autoritățilo r pentru copii din România, printre acestea fiind și faptul că vaccinurile obligatorii pentru nou-născuți nu sunt asigurate, alături de lipsa locurilor în grădinițe și creșe.

adrian negrescu

Analistul economic Adrian Negrescu

[Sursa foto: Facebook]

" În mod normal, la cum scade natalitatea în România și luând în calcul că avem inclusiv un Minister al Familiei, ar fi trebuit să vedem o preocupare mai mare pe zona de stimulare a natalității, de sprijin real pentru familiile cu copii. Noi facem exact opusul. Nici măcar vaccinurile obligatorii pentru nou-născuți nu le asigurăm, punând familiile să le caute prin farmacii.

Nu mai vorbesc de lipsa locurilor la creșă sau grădiniță, investițiile în deschiderea unor noi unități rămân doar pe hârtie.", a explicat analistul economic Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.

Creșterea TVA la locuințele mai mari ar putea fi o problemă pentru părinții din România

Totodată, de la 1 ianuarie urmează să crească și TVA-ul pentru locuințele mai mari, de 3-4 camere, acesta ajungând la 19%. Modificările ar putea reprezenta o problemă pentru părinții din țară, ei fiind nevoiți să achiziționeze locuințe de două camere, mai înghesuite, dar mai ieftine.

"În țara lui merge și așa, copiii n-au fost și nu vor reprezenta o prioritate, dovadă că nu avem o strategie națională menită să ofere copiilor șansa de a avea o viață mai bună.

Ce să mai vorbim de sprijinirea familiilor. De la 1 ianuarie, le creștem TVA-ul la locuințele mai mari, de 3-4 camere, de la 5 la 19%, forțând astfel familiile cu copii să se înghesuie în apartamente mici, de 1-2 camere. Așa înțelege statul să îi trateze pe cei care vor să rămână în țară, să aibă o familie și un trai aici", a explicat Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.

Dacă aveți mai multe informații pe acest subiect, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail [email protected]!

economii si alocatie

Economii pentru o casă

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tot ce trebuie să știe românii despre venitul minim de incluziune! Ministerul Muncii explică cine vor fi beneficiarii | EXCLUSIV

Românii își iau adio de la majorarea pensiilor cu 100 de lei! Politicienii s-au răzgândit, dar dau asigurări că vor exista totuși măriri de venituri | EXCLUSIV 

Burse școlare 2022 - 2023. Noile condiții de acordare a burselor școlare, anunțate de Ministerul Educației. Vezi dacă te califici

Mâine, 5 zodii vor da randamentul dorit de șefi. Unii vor primi vești senzaționale în legătură cu un contract

A FOST ARESTAT chiar acum! Este informația momentului în ROMÂNIA. S-a luat deja decizia

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Vești proaste pentru românii care au schimbat indicele ROBOR cu IRCC în contractele de credit în primele opt luni ale anului

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies