Maladiile nemiloase care au îngrozit lumea modernă înainte de pandemia de coronavirus! Ce ravagii au făcut Ebola, boala vacii nebune, febra Dengue și gripa aviară!

Maladiile nemiloase care au îngrozit lumea s-au răspândit cu repeziciune.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Maladiile nemiloase care au îngrozit lumea au fost trecute în revistă. “Secolul XX a rămas în istoria neagră nu numai prin hecatombele celor două războaie mondiale şi ale celor regionale, dar şi prin apariţia unor maladii ca SIDA sau Ebola, cărora nu li s-a găsit nici sursa, nici leacul. "Boala vacii nebune" şi gripa aviară sunt doar două dintre maladiile ce au provocat victime animale şi umane, deopotrivă. Modalităţile de creştere a animalelor şi condiţiile de trai din marile aglomerări umane, apoi globalizarea comerţului şi a transporturilor asigură extinderea rapidă pe tot Pământul a acestor epizootii şi epidemii. Omenirea a conştientizat pericolul febrei aftoase în 2001, când Marea Britanie s-a confruntat cu o epidemie care a provocat pagube de miliarde de lire sterline şi a dus la sacrificarea a peste 6,5 milioane de bovine şi ovine. În epoca modernă, cel mai recent caz de transmitere datează din 1966, şi s-a produs în Northumberland, Anglia. Maladia de origine virală a fost semnalată, în ultimii ani, în Europa, America de Nord şi de Sud, Australia şi Asia. Cele trei focare de febră aftoasă cu care se confruntă, în aceste zile, sudul Marii Britanii au determinat Uniunea Europeană să îşi ia măsuri de protecţie pentru a evita situaţia din 2001, când maladia a cuprins întregul continent. Comisia Europeană a interzis exporturile de animale şi produse derivate din carne provenite din Marea Britanie, după ce, în provincia spaniolă Catalunia, 48 de de ferme au importat aproape 2.000 de bovine din Albion.”, scria Adevărul în 2007. (vezi ce i s-a întâmplat Anamariei Prodan în Dubai, în plină pandemie de coronavirus)

Citeste si: Ce persoane trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile? Măsura impusă de autorități

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: VIDEO| Stare de urgență. Psihologul Cristian Andrei ne spune ce ar trebui să facem în astfel de momente

Citeste si: Cum se protejează vedetele de CORONAVIRUS? Ce fac Alina Eremia, Ana Baniciu și Nicoleta Nucă

“Numită "boala vacii nebune", din cauza modului ciudat de manifestare a animalelor, maladia a erupt în anul 1992-1993, când s-au înregistrat peste 100.000 de cazuri de boală la vite. Maladia a apărut în urma practicii de suplimentare a hranei vitelor cu resturi de carne provenite de la oi ce sufereau de scrapie, în scopul creşterii producţiei de lapte şi carne. Această modalitate de hrănire a început să fie folosită încă din anii "30. Devenită o regulă în fermele zootehnice din întreaga lume, practica i-a afectat chiar pe cei care au descoperit-o. Deşi primele rapoarte oficiale negau faptul că ESB se poate transmite la om, în 1996 guvernul britanic a recunoscut existenţa unor victime umane ale bolii vacii nebune. Marea Britanie a exportat peste 460.000 de animale bolnave înainte de a se institui interdicţia. Rezultatul: o adevărată isterie în întreaga lume, reacţie justificată de mai multe cazuri de decese la om. Efectele epidemiei se resimt şi astăzi. Nici România nu a fost ocolită de epidemie. În raportul de evaluare din 2006 al Comisiei Europene, în vederea integrării ţării noastre în UE, se menţiona că sunt necesare măsuri pentru eficientizarea strângerii datelor despre boala vacii nebune. ”, s-a scris depre maladie.

Citește CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Program functionare mall-uri modificat din cauza coronavirusului. Orarul centrelor comerciale din Bucuresti si din tara

Senatorul Vergil Chițac e la terapie intensivă! Mesajul postat de fiica politicianului infectat cu COVID-19

Atenție! Cum se schimbă ora în noaptea aceasta, 24-25 octombrie. Trebuie să ne pregătim organismul

Mesaj de importanță națională. Românii sunt avertizați în legătură cu COVID - 19

O super vedetă de la EXATLON, declarații șoc din Spania! ”Nu e mai e nimeni aici! Pe stradă este sinistru, iar magazinele sunt goale. Mă întorc în țară și mă autoizolez”!...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies