
In articol:
- Mama alpinistei decedate în Bucegi își strigă durerea
- Când vor putea ridica salvamontiștii trupul neînsuflețit al Silviei Murgescu?
Vestea că alpinista Silvia Murgescu s-a stins din viață a căzut ca un trăsnet peste familie și peste cei apropiați. Femeia de 38 de ani plecase într-o drumeție în Munții Bucegi, acolo unde avea de gând să-și comemoreze sora, chiar înainte de a-și aniversa ziua de naștere.
Mama alpinistei decedate în Bucegi își strigă durerea
Silvia Murgescu a plecat subit, lăsând un gol imens în sufletele celor care o cunoșteau. Alpinista a sfârșit într-un mod tragic în locul pe care îl iubea cel mai mult: muntele. Ea plecase pe un traseu stabilit, pe "Albișoara Gemenilor", însă la puțin timp nu a mai dat niciun semn de viață. Din nefericire, la o zi după ce a fost declarată dispărută trupul Silviei a fost zărit de către salvamontiști în "Brâul Portiței".
Silvia și mama ei
Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Mama alpinistei nu-și poate reveni nici acum din șoc și este devastată de pierderea celei de-a doua fiice. Femeia nici măcar nu-și poate vedea pentru ultima oară copilul, căci prognoza meteo i-a împiedicat până acum pe salvatori să ridice corpul victimei: "Silvia mă auzi? Te strig, dar nu răspunzi.
Silvia, alpinista decedată în Bucegi
Când vor putea ridica salvamontiștii trupul neînsuflețit al Silviei Murgescu?
Pe lângă faptul că și-au pierdut și cea de-a doua fiică, părinții Silviei se luptă cu o durere și mai mare, căci salvamontiștii nu știu când vor putea ajunge din nou în locul în care zace trupul neînsuflețit al alpinistei. Reprezentanții Salvamont Prahova au transmis luni de dimineață că încearcă din răsputeri ca pe 20 ianuarie să aibă o nouă operațiune de extragere: "Am încercat recuperarea victimei, dar salvatorul montan care a coborât cu troliul nu a avut timpul necesar la dispoziție pentru a efectua operațiunile necesare, misiunea fiind întreruptă, din cauza rafalelor de vânt foarte puternice, pentru a nu periclita siguranța elicopterului și a echipajului. În zilele de 14,15,16.01, Masivul Bucegi a fost sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic, împiedicând astfel desfășurarea operațiunilor de recuperare terestră (aici se adaugă și riscul de avalanșă din zonă) sau aeriană.
Citeste si: Încă un dezastru în lume! Un ghețar din Himalaya s-a prăbușit! 150 de persoane se zbat între viața și moarte
Din păcate, din prognoza meteo se observă că și în următoarele trei zile vântul vă fi deosebit de puternic, în data de 20.01 se pare că va fi o fereastră în care va fi posibilă o operațiune de extragere. Suntem în legătură permanentă cu DSU și IGAv, avem pregătită echipa de intervenție, iar când condițiile meteo vor permite vom realiza această operațiune. Suntem obișnuiți cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat, iar din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanșelor, timpii de intervenție, resursele umane și tehnice, condiții meteo,etc) am ajuns la concluzia că intervenția aero este soluția cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operațiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza, în cele din urmă. Suntem conștienți că durerea aparținătorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operațiune la bun sfârșit. Sincere condoleanțe!", transmit reprezentanții Salvamont Prahova.