Manuscrise și cărți furate, semnate de Galileo Galilei și Isaac Newton, găsite într-o gospodărie din județul Neamț. Prejudiciul adus a fost de 2,5 milioane de lire!

Manuscrise și cărți furate încă din anul 2017 au fost acum găsite, îngropate în județul Neamț!

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

Manuscrisele găsite în urma perchezițiilor din județul Neamț
Manuscrisele găsite în urma perchezițiilor din județul Neamț

În urma cooperării dintre Poliția Română, autoritățile din Marea Britania și Carabineierii din Italia, numeroase manuscrise și cărți vechi în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline au fost găsite îngropate în județul Neamț.

Scrierile includ opere din secolul al XVII-lea, semnate de Galileo Galilei şi de Isaac Newton, precum și opere ale pictorului spaniol Francisco Goya. Manuscrisele ar fi fost furate din Londra, încă din anul 2017.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis chiar de către autoritățile din Marea Britanie,

Au fost astfel descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, mai exact cărți și manuscrise vechi, despre care s-a speculat, în baza anumitor indicii, că ar fi fost furate din Anglia, în perioada 2017 - 2019.

Bunurile de patrimoniu au fost sesizate ca fiind dispărute încă din ianuarie 2017, din Feltham, Londra. Persoanele care sunt bănuite de furtul manuscriselor sunt în acest moment arestate preventiv în Anglia.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Citeste si: Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Citeste si: Cultură de cannabis în vița de vie, descoperită de polițiștii din Olt! Trei persoane se află la audieri

Citeste si: Clanul Sadoveanu din Capitală obliga civilii să se mute din zona lor! Iată cum procedau și ce acuzații li se aduc

Descoperirea artefactelor furate a fost posibilă datorită unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituită de autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, ancheta desfășurându-se cu sprijinul EUROPOL.

Cooperarea pentru investigația internațională a beneficiat și de sprijinul EMPACT, ce avea priortar infracțiunile contra patrimoniului. 

Încă din data de 25 iunie 2019, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au descins în 28 de locații din România, în cadrul unei acțiuni ce avut loc simultan și în Anglia și Italia. Încă din 2019 s-a încercat destructurarea grupării infracționale. 

Gruparea infracțională a comis 14 jafuri!

Membrii care alcătuiau gruparea infracțională sunt acum bănuiți de comiterea a 14 furturi din mai multe societăți comerciale, atât din Anglia, cât și din alte țări din UE.

Au fost puse în executare 12 mandate de aducere, în baza audierii mai multor persoane. Momenat au fost reținute 4 persoane, iar pe numele a altor 3 au fost puse în executare mandate europene de arestare.

Descoperirea a fost posibilă și datorită implicării EUROPOL: a fost constituit un centru operațional de comandă, coordonat de câte un reprezentant al celor 3 țări implicate. Reprezentații EUROPOL au asistat și la descinderile din România, unde au și fost descoperite artefactele.

În această activitate de combatere a unui grup infracțional au participat peste 130 de polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Institutului Național de Criminalistică și din structurile de investigații criminale și criminalistică din inspectoratele de poliție județene Neamț, Iași, Suceava, Brașov și Bihor, conform observatornews.ro.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Un nou video cu fetița de cinci ani bătută de mamă! Copila era supusă la chinuri greu de imaginat: „Monstrul din Giulești își bate sălbatic fetița! Pușcărie pe viață!”

Iubire INTERZISĂ! O mamă, îndrăgostită de fiul ei, întreține relații intime cu acesta. „Nimic nu poate interveni între noi. Trebuie să fiu cu el”. Mărturii șocante

Cel mai periculos condiment din bucătăria ta! Îl folosești în fiecare mâncare. Cum îți afectează organismul

O educatoare a devenit cea mai cunoscută criminală. Femeia, acuzată de zeci de crime. Printre victime, o fetiță de 12 ani VIDEO

Incident revoltător în Iași! O copilă de 11 ani a fost violată de un tânăr cu opt ani mai mare. Băiatul îi este rudă fetiței!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies