Marea BOMBĂ națională. TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea poliției. NU ai voie să faci asta sub nicio formă

Românii care nu sunt fermieri, dar au o casă cu grădină la țară sau o livadă pentru consumul propriu, nu beneficiază de aceleași prevederi ca producătorii agricoli, explică pe canale oficiale Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea Poliției


In articol:

Doar fermierii și cei care își câștigă traiul din agricultură se pot deplasa pentru fectuarea lucrărilor agricole de sezon, în timp ce românii care dețin case, grădini sau livezi la țară sunt sancționați dacă părăsesc locuința pentru a se îngriji de acestea, având în vedere că astfel de deplasări nu reprezintă o urgență, potrivit MAI, conform procedurilor legate de starea de urgență cauzată de COVID-19.

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse de Paște sau să iau masa cu ei? Autoritățile dau lămuriri

Citeste si: Pot fi copiii scoși afară în timpul stării de urgență?

Citeste si: Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Cei care au livezi pentru consumul propriu și se deplasează ca să le îngrijească riscă să fie amendați

Întrebare: Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară. Casa se află la 500 km de București. Trebuie să plecăm și eu și soțul și automat și copii (minori amândoi). Ce trebuie să bifăm pe Declarație pentru a nu avea probleme? Există vreo restricție a deplasării?

fara descriere

Răspuns MAI: Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole. Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.

fara descriere

ATENȚIE! Precizările MAI fac referire la cetățenii care nu sunt fermieri, producători agricoli. Pentru aceștia, deplasările în scopul efectuării lucrărilor agricole se pot face fără restricții, în baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței eliberate de către angajator, explică agrointel.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate