Marea BOMBĂ națională. TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea poliției. NU ai voie să faci asta sub nicio formă

Românii care nu sunt fermieri, dar au o casă cu grădină la țară sau o livadă pentru consumul propriu, nu beneficiază de aceleași prevederi ca producătorii agricoli, explică pe canale oficiale Ministerul Afacerilor Interne.

Autor: Calin Perian

In articol:

TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea Poliției
TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea Poliției

Doar fermierii și cei care își câștigă traiul din agricultură se pot deplasa pentru fectuarea lucrărilor agricole de sezon, în timp ce românii care dețin case, grădini sau livezi la țară sunt sancționați dacă părăsesc locuința pentru a se îngriji de acestea, având în vedere că astfel de deplasări nu reprezintă o urgență, potrivit MAI, conform procedurilor legate de starea

de urgență cauzată de COVID-19.

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse de Paște sau să iau masa cu ei? Autoritățile dau lămuriri

Citeste si: Pot fi copiii scoși afară în timpul stării de urgență?

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Cei care au livezi pentru consumul propriu și se deplasează ca să le îngrijească riscă să fie amendați

Întrebare: Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară.

Casa se află la 500 km de București. Trebuie să plecăm și eu și soțul și automat și copii (minori amândoi). Ce trebuie să bifăm pe Declarație pentru a nu avea probleme? Există vreo restricție a deplasării?

Răspuns MAI: Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole.

Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.

ATENȚIE! Precizările MAI fac referire la cetățenii care nu sunt fermieri, producători agricoli. Pentru aceștia, deplasările în scopul efectuării lucrărilor agricole se pot face fără restricții, în baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței eliberate de către angajator, explică agrointel.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat și-a făcut public salariul. Suma pe care șeful DSU o câștigă lunar: "Asta este de câțiva ani"

Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Se cere achitarea lui Dincă pentru infracțiunea de omor calificat: "Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost...

Semnul primit de astrologul Mădălina Manole înainte să moară subit! A fost nevoită să ia o decizie: „Am trecut pe lângă moarte, învăț să trăiesc din nou”

Mama celor 3 frățiori intoxicați cu fum, în locuința lor din Capitală, a recunoscut că nu era acasă în momentul tragediei! Femeia a fost audiată mai bine de 8 ore

ARMATA VA FI OBLIGATORIE! Anunțul care a pus toată lumea pe jar. Este informația momentului

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

De ce NU NE MERGE BINE economic? ECOLOGISMUL crește INFLAȚIA!

Semnul primit de astrologul Mădălina Manole înainte să moară subit! A fost nevoită să ia o decizie: „Am trecut pe lângă moarte, învăț să trăiesc din nou”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies