WowNews logo WOWnews
Stories
Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

Diverse

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

Pui de casă, gătit fraged. Iată secretul cu care vei impresiona pe toată lumea!

Cum gătești puiul de țară pentru un rezultat fraged? O să îi dai pe spate pe invitați, la masă, cu aceste secrete!

Cum să obții carnea fragedă a puiului de ţară

Carnea de pasăre, cum ar fi pieptul de pui sau cel de curcan, este în general slabă în grăsimi, dar poate deveni mai tare dacă nu este gătită corect.

Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro

Un pas esențial în prepararea cărnii de pasăre pentru a o face fragedă și delicioasă este frăgezirea. Iată una dintre cele mai bune metode de frăgezire a cărnii de pasăre:

  • Saramura uscată: Acesta este un proces de frăgezire care implică sărarea pieptului de pui. Sarea atrage umezeala din carne, descompunând fibrele musculare dure și conferindu-i o textură fragedă și suculentă. Lasă carnea să stea între două și 12 ore în saramură uscată pentru cele mai bune rezultate.
  • Saramura umedă: Scufundă carnea într-o soluție de apă și sare (aproximativ 25 de grame de sare kosher la fiecare litru de apă) și las-o peste noapte sau cel puțin patru ore. Apa sărată va descompune fibrele musculare, asemănător cu saramura uscată.
  • Marinarea: Acoperă carnea cu iaurt sau lapte și las-o să marineze în frigider pentru cel puțin o noapte. Acest proces ajută la înmuierea cărnii, deoarece acizii și enzimele din iaurt sau lapte sparg proteina din carne, făcând-o mai moale.
  • Gătirea lentă: Gătirea la foc mic pentru o perioadă mai îndelungată este o metodă obișnuită de a frăgezi carnea de pasăre. Acest proces permite sucurilor și aromelor să se amestece în timp ce carnea rămâne suculentă.
  • Baterea cărnii: Înfășoară carnea în folie de plastic sau pungă cu fermoar pentru a păstra sucurile în carne și pentru a evita stropirea. Folosește un ciocan pentru carne pentru a bate carnea până când ajunge la o grosime uniformă, dar evită lovirea prea tare pentru a nu deteriora structura internă a cărnii.

Citește și: Rețetă dulceață de gutui. Vezi cum se prepară cea mai iubită dulceață a toamnei

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce poţi să gătești dintr-un pui de ţară

Puiul de țară este foarte sănătos și este integrat în foarte multe diete echilibrate. O gospodină adevărată, care știe cum să condimenteze corect puiu, poate avea rezultate impresionante în bucătărie.

Iată 2 idei de rețete în care puiul de țară este principal.

Rezultatele vor da pe spate și pe cei mai pretențioși gurmanzi.

Pui de țară la cuptor cu cartofi și dovlecei

Ingrediente:

  • 4 buc dovlecei
  • 4- 5 buc roșii mici
  • 5 buc cartofi mari
  • Bulion
  • Ulei
  • după gust condimente: piper, sare, oregano, usturoi

Mod de preparare:

Pentru început așează o foaie de copt pe o tavă. Taie cartofii și dovleceii în rondele și așează-i pe foaia de copt în tavă. Imediat după puneți bucățile de carne deasupra cartofilor și dovleceilor. Taie roșiile în două și așează-le în tavă alături de celelalte ingrediente.

Într-un bol, pregătește un sos amestecând bulionul, uleiul și apa. Adaugă condimente după gust și amestecă bine.

Folosește o pensulă pentru a unge carnea, cartofii și dovleceii cu acest sos.

Acoperă tava cu o folie de aluminiu. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Băgați tava în cuptor și coaceți timp de 2 ore la temperatura specificată sau până când carnea și legumele sunt bine gătite. După ce este gata, servește mâncarea caldă. Poftă bună!

Citește și: Cum sa faci pizza care nu îngrașă. E perfectă și pentru dietă

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

Marele secret din bucătărie. Cum să gătești mai rapid puiul de țară pentru o carne fragedă

[Sursa foto: Shutterstock]

Drob din piept de pui, ficat de pui și pipote

Ingrediente:

Citeste si: Unde se vor duce toate bunurile rămase în urma compozitorului, Horia Moculescu? Fiica sa, Nidia, este complet sfâșiată de durere de când a aflat vestea tristă- kfetele.ro

Citeste si: O îndrăgită cântăreață face DECLARAȚII SFÂȘIETOARE despre Andreea Cuciuc: „Se simțea vinovată dacă...” Ce promisiune i-a făcut artista fiicei lui Igor Cuciuc?- radioimpuls.ro

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ficat de pui
  • 500 g pipote de pui
  • 5-6 fire ceapă verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • după gust sare, piper
  • 6 buc ouă
  • 50 ml ulei
  • 3 buc ouă fierte tari
  • 1 buc formă de cozonac cu dimensiunile de 20/11 cm

Spală ficatul, pipotele și pieptul de pui, apoi șterge-le cu un prosop absorbant și taie-le în cuburi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți, încinge uleiul, apoi adaugă ficățeii și pipotele. Călește-le la foc moderat timp de 10-15 minute sau până când apa din ele se evaporă complet și devin ușor rumeni. Scoate ficățeii și pipotele într-o farfurie.

Repetă procesul cu bucățile de piept de pui, călindu-le ușor. În aceeași tigaie, călește ceapa și usturoiul. După răcire, toacă-le fin cu un robot de bucătărie sau cu un cuțit ascuțit.

Pune ficățeii, pipotele și pieptul tocat într-un vas încăpător. Adaugă ceapa și usturoiul tocat, verdeața tocată și cele 6 ouă crude. Condimentează cu sare și piper după gust. Amestecă bine.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune jumătate din amestecul de carne în tavă și nivelază-l. Distribuie cele 3 ouă fierte tocate uniform pe suprafața amestecului. Adaugă restul de compoziție deasupra și nivelează-o.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius (treapta 10) cu temperatura doar jos. Coace timp de aproximativ 50 de minute, dar timpul poate varia în funcție de cuptor. În ultimele 10 minute, poți comuta cuptorul la treapta 4 cu temperatura sus-jos-ventilație pentru a obține o suprafață frumoasă a drobului.

După coacere, lasă drobul să se răcească înainte de a-l tăia și servi. Poftă bună!

Surse: cookpad.com, ogradaverde.ro