Măsură extremă pentru prevenirea fenomenului de bullying în școli. Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a semnat marți, 8 septembrie, ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române. Noua structură va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

A fost înființată Direcţia pentru Siguranţa Şcolară
Marcel Vela, ministrul de Interne


In articol:

Marcel Vela a anunţat că a fost înființată Direcţia pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracţionalităţii şi violenţei în şcoli şi în vecinătatea acestora, informează Mediafax. Ministrul de Interne a declarat că din noua structură vor face parte 270 de poliţişti.

„Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Citeste si: Scene cutremurătoare! Un băiat a fost bătut și umilit de alți copii, în Târgu Jiu. Imaginile circulă pe internet!

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Ce se întâmplă acum cu agresorul de 15 ani al lui Andrei Ivan! Băiatul de 14 ani, bătut pe stradă în Mangalia, a murit după o lună de chin!

Citeste si: Decizie scandaloasă! Minorele bătăușe, trimise la psiholog pe banii contribuabililor! Protecția copilului: ”Traversează probleme dolescentine”

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor.

Începerea școlii nu se amână

Ludovic Orban a spus luni că școala va începe pe 14 septembrie. În funcție de cifrele raportate de Direcțiile de Sănătate Publică, în teritoriu administrațiile școlare vor pune în practică scenariile discutate de Guvern.

Premierul dă asigurări că la școală „copiii vor fi mai în siguranță”, decât au fost în vacanță, dacă vor fi respectate regulile.

Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe.”, a declarat Ludovic Orban.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Imagini șocante! O fetiță de trei ani, zdrobită de un camion. TIR-ul a intrat direct în curte!

Ce se întâmplă acum cu agresorul de 15 ani al lui Andrei Ivan! Băiatul de 14 ani, bătut pe stradă în Mangalia, a murit după o lună de chin!

George Burcea, mesaj de ziua fiicei sale. Fotografia i-a emoționat pe fani: „Păcat că...”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Un român de 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinși după șase săptămâni, în timp ce tânărul zăcea pe patul de spital

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies