Matteo Politi vrea să se împace cu victimele sale

Italianul acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept a cerut miercuri magistraţilor să fie plasat sub control judiciar, a precizat avocatul lui, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înşelăciune, deoarece e dispus să se împace cu părţile păgubite.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere


In articol:

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, faţă de un mediator absolut legal prin care doreşte împăcarea cu toate părţile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecinţa articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 şi 2, ci 3. Adică pentru infracţiunea de înşelăciune - împăcarea părţilor înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionaşcu, apărătorul lui Matteo Politi, la ieşirea din sala de judecată.

Potrivit avocatului, victimele faptelor de înşelăciune ale lui Politi vor fi chemate pentru mediere. Totodată, Ionaşcu a precizat că a cerut magistraţilor Tribunalului Bucureşti înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru italian. Instanţa a rămas în pronunţare.

„Nu am discutat cu el dacă e dispus să plătească pentru a fi iertat, am spus doar că a început procedura medierii, ce pune mare semn de întrebare asupra arestului preventiv. El nu e arestat preventiv pentru fals, ci pentru infracţiunea de înşelăciune. (...) Până la această oră, domnul Matteo Politi nu a fost chemat pentru fals”, a mai spus Ionaşcu.

Citeste si: Mama i-a părăsit pentru trei țigări, s-a întors, a fumat două și a plecat definitiv. E uluitor ce s-a întâmplat cu cei doi băieți după aceea

Matteo Politi vrea să se împace cu victimele

Întrebat ce a declarat italianul în faţa magistraţilor, avocatul a precizat: „A declarat că cere să se împace cu părţile, să facă pace cu părţile, că a semnat contractul de mediere. A spus că este de acord cu concluziile depuse şi că regretă orice a făcut”.

fara descriere

Prezentă în sala de judecată, Ioana, iubita cetăţeanului italian, a declarat presei că are deplină încredere în el: „Nu are importantă dacă am făcut sau nu (intervenţii chirurgicale la Matteo Politi, n.r.). E un doctor foarte bun, asta pot să spun. Da (are încredere în el, n.r.) De unde atâta siguranţă că este un doctor fals?”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

Citeste si: Horoscop eveniment: Razboinicul Marte intra in senzualul Taur pentru 6 saptamani, chiar de Ziua indragostitilor! Ce aduce zodiei tale aceasta combinatie ciudata?

Citeste si: Bianca Drăgușanu a răbufnit! Val de înjurături al vedetei! Ce a deranjat-o

Citeste si: Nuntă la "Puterea Dragostei"! Viorela și Ștefan și-au unit destinele! Cine a oficiat ceremonia

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Magistraţii l-au plasat tot săptămâna trecută sub control judiciar.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

sursa


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate