Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Medicul legist Cristian Stan a vorbit despre descoperirile făcute în urma examinării mai multor cadavre infectate cu COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Medic Legist
Medic legist, imagine cu scop ilustrativ

Medicul legist Cristian Stan a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate, despre descoperirile pe care le-au făcut el și colegii săi, pe cadavrele oamenilor decedați din cauza COVID-19.


In articol:

Medicul a povestit că cei care au murit după ce au fost infectați cu COVID-19 au fost găsiți cu multă apă în plămâni și cu cheaguri pe vasele mici de sânge. Cristian Stan a ales să facă aceste declarații din dorința de a oferi un răspuns celor ce cred că virusul afectează doar oamenii cu comorbidități.

Medicul legist a explicat clar că zvonul confrom căruia „nu se moare din COVID-19 decât dacă ai și alte boli” este doar un mit, deci este complet eronat.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

Medicul legist Cristian Stan explică felul în care se răspândește infecția în organism

Medicul Cristian Stan a explicat și modul în care infecția se răspândește în organism.

„Pacienţii decedaţi, care au fost autopsiaţi, după infecţia pulmonară cu virusul SARS CoV2 aveau şi o suprainfecţie bacteriană. Această infecţie scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci orice bacterie se grefează pe plămâni şi apar focare bronhopneumonice. Dar din punctul de vedere al evoluţiei pneumoniilor virale, cam aceasta este regula”, a explicat Cristian Stan, pentru Digi24.

Medicul a explicat că în urma infecției cu COVID-19, boala nu evoluează liniar, ci apare brusc o prăbușire a imunității.

„Infecția e cea care determină ca pacientul să ajungă în statusul de prăbușire a imunității și bineînțeles că toate fenomenele septice ulterioare sau insuficiența multiorganică sau sindromul inflamator sistemic sunt determinate de această infecție virală. E adevărat că marea majoritate poate mor de o insuficiență a organelor, care este mixtă, septică și inflamatorie, dar boala virală este cea care creează premisele acestor complicații. Este evident din punct de vedere științific”, a declarat medicul legist Cristian Stan, pentru sursa citată.

Sursa: Digi24

Urmatorul articol
Citește și:

Mariana Rodica Petrariu, asistenta care a făcut o formă gravă de COVID-19, este pe drumul cel bun! Fiica ei e în al nouălea cer: ”Mămica mea își revine! Ați făcut o minune!”

Pâinea neambalată, contaminată cu COVID-19! Cercetătorii lansează un avertisment pentru români

Dieta lui Cristiano Ronaldo. Ce mănâncă fotbalistul în fiecare zi. Alimentul ”magic” din rutina sa

Bilanț COVID-19, 25 septembrie: Alte1.629 de cazuri noi de coronavirus. Numărul total a ajuns la 119.683

Peste 2.000 de persoane se vor infecta voluntar cu noul coronavirus! Proiectul care va urma să înceapă în ianuarie 2021

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies