Mesaj dur şi emoţionant al lui Nicu Alifantis cu prilejul Centenarului: ”Cred că ne vindem ”suta” ridicol de ieftin, doamnelor şi domnilor!”

Celebrul artist Nicu Alifantis a transmis un mesaj dur poporului român cu ocazia Centenarului.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

De 1 Decembrie, celebrul cântăreţ Nicu Alifantris (64 de ani) a scris un mesaj dur şi emoţionant adresat poporului român, în care vorbeşte despre datoria fiecăruia dintre noi faţă de strămoşi. ”Recunosc că după ce-am văzut ieri pe la televizoare, m-a întristat foarte tare. Ne cam jucăm cu vorbele, cu gândurile şi, mai ales, cu sentimentele noastre. Mai cred că ne vindem „suta” ridicol de ieftin doamnelor şi domnilor şi nu vorbesc aici de o sută oarecare, ci de acea sută de ani pe care au purtat-o pe umeri strămoşii, moşii şi părinţii noştri sacrificându-şi vieţile cu sânge şi lacrimi pentru ca noi să existăm. Cum îi respectăm pe cei ce ne-au dat viaţă pe acest pământ? Cu ce fel de demnitate ne vom creşte şi educa copiii, ori nepoţii? Oare câtă linişte şi împăcare vom avea atunci când va veni acea zi în care vom înfrunta ochii străbunilor noştri acolo, undeva? Vom pleca privirea şi vom intra în pământ de ruşine?

Cum vom ocoli fulgerele din ochii lor? E simplu să spui, trăim alte vremuri, acum e altceva. Da, într-adevăr, e altceva, dar asta numai pentru că datorită lor trăim astăzi, iar cine nu realizează acest lucru e pur şi simplu inconştient, nebun, bolnav ori indiferent. Iar indiferenţa este, din păcate, atributul vremurilor pe care le trăim. Această lipsă de respect şi, mai ales, această indiferenţă cu care ne tratăm trecutul ne vor lăsa pur şi simplu fără viitor”, a notat Alifantis cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, din 1918. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate