MESAJE de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite și care sunt cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

Ce nume sărbătorim de Sfinții Petru și Pavel și ce mesaje frumoase le putem trimite celor ce își serbează onomastica?

Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite
Sfinții Petru și Pavel [Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți pe data de 29 iunie, iar potrivit statisticilor, în țara noastră sunt peste 500.000 de români care îşi serbează onomastica.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt bărbați, aproape 400.000.

Ce nume sunt sărbătorite de Sfinții Petru și Pavel

De Sfinții Petru și Pavel, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne, peste o jumătate de milion de români îşi sărbătoresc ziua numelui, dintre care aproximativ 400.000 sunt bărbaţi şi în jur de 100.000 sunt femei. Aceștia, poartă numele celor doi sfinți, dar și derivate lor.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce este interzis să faci de Sânpetru și ce se dă de pomană pentru sufletele celor morţi

Românii care îşi serbează onomastica pe 29 iunie sunt Petru, Pavel, Petre, Petrea, Petrică, Pătru, Petruș, Paveluță, Pavelică, Păvălaș, Petrişor, Petronel, Paul, Paulică, Paulin, Patronel, Petrache, Pavăl, Paula, Petronela, Petruţa, Petriţa, Paulina, Paulica, Pătra, Polina și Pauliana.

Numele de Petru este derivat de la numele grecesc Petros, care înseamnă piatră, stâncă, și este folosit în majoritatea versiunilor Noului Testament . Sfântul Petru ar fi primit acest nume de la Iisus Hristos şi a fost cel mai proeminent dintre apostoli.

Numele Pavel reprezintă varianta românească a numelui latinesc Paulus care înseamnă umil. Acesta a fost un nume extrem de popular în Roma Antică.

În limba engleză, numele Pavel înseamnă Paul, iar acest sfânt este considerat de creştini un important lider al bisericii.

Cele mai frumoase mesaje pe care le putem trimite celor care poartă numele Sfințiilor Petru și Pavel și derivatele acestora

„De ziua numelui tău iți doresc să ai o zi superbă și un an plin de realizări. La mulți ani încununați de succes!”

„Îți doresc ca de ziua numelui tău sa ti se împlinească toate dorințele, sa fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viată si iți urez un sincer La Mulți Ani!”

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: POMANĂ de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce se dă de pomană pentru sufletele celor morţi

„Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate! La mulți ani!”

Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.”

„De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani!”

„Îţi urez „La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Petru, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară.”

„Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

„Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Pavel al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfinţii Petru şi Pavel !”

„Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani!”

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci de Sânpetru de vară

„De Sfinții Petru și Pavel iți trimit cele mai calde urâri de sănătate, fericire si noroc. La mulți ani!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!”

„Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă pământească, ce dorești să se împlinească! La mulți ani și mult noroc în această zi specială.”

„Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii! La mulți ani și să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc și un camion cu bani!”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Universitatea Oxford testează un vaccin AstraZeneca împotriva tulpinii sud-africane Beta

Mădălin Ionescu, dezvăluiri fără perdea despre viața intimă: „Ar trebui să rupi patul...”

Calendar ortodox sâmbătă, 31 iulie 2021. Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Se limitează VITEZA de circulație! La 30 de km/oră în România!

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Muzica românească a pierdut un mare artist. Marius elcu a murit imediat după operație

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies