Mesajul președintelui Klaus Iohannis după confirmarea celui de-al 29-lea caz de coronavirus din România: „Mai rău decât virusul ne poate face lipsa de grijă față de ceilalți”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj important după ce s-a confirmat cel de-al 29 lea caz de CORONAVIRUS pe teritoriul României.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Klaus Iohannis a declarat în această seară că urmează să aibă o videoconferință cu premierul și Ministrul de Finanțe pentru a mai discuta despre eventualele măsuri de prevenție împotriva CORONAVIRUS. Președintele a subliniat faptul că deși măsurile par a fi unele foarte stricte, acestea trebuie respectate cu strictețe pentru a evita o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID 19. 

Citeste si: Mesajul disperat al unei italience, după ce tatăl ei a murit de coronavirus: „Oameni buni, stați acasă!”

Citeste si: BREAKING NEWS! Încă patru cazuri de CORONAVIRUS au fost confirmate în România. Numărul victimelor ajunge la 29

Citeste si: Ludovic Orban cere să se facă cursuri online cât mai repede în învăţământul preuniversitar, mai ales la materiile importante

Președintele României face apel la responsabilitatea românilor. Declarațiile integrale ale președintelui

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului necesită un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. Am vorbit cu liderii statelor UE despre evoluția situației. Protejarea cetățenilor europeni este prioritatea zero.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Este necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză. Numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat mâine o discuție cu premierul și ministrul finanțelor.

Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu răspândire necontrolată.

Număul mic de cazuri se datorează măsurilor preventive și acțiunilor autorităților.

Toate măsurile, oricât de drastice ar părea, sunt luate pentru a preveni un rău mai mare. E nevoie de sacrificii, dar e nevoie să le facem acum pentru a proteja familiile, părinții și bunicii noștri.

Drepturile și libertățile trebuie respectate, dar nu vom ezita să implementăm toate măsurile care se impun. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetățenilor. Este un test pentru națiunea noastră, să demonstrăm că suntem uniți.

Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele. Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dvs și pe apropiații dvs.

Apel pentru românii din Italia: să respecte măsurile luate de autorități.

Mai rău decât virusul ne poate face lipsa de grijă față de ceilalți.

Apel la mass-media: oamenii trebuie să știe ce au de făcut, aici mass-media are un rol important.

Fac un apel ca românii să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare.
Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toții.”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi 24

Urmatorul articol
Citește și:

Tămâie. Darul sfânt care luptă împotriva bolilor

Prima profesoară de limba română care începe cursurile online cu elevii

Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Decizia luată de Prodanca după ce fiica ei ”a fugit” din Italia de frica epidemiei de coronavirus! Impresara a plecat rapid în locul în care s-a stabilit fata ei

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies