Mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Mondială a Mediului: ”Avem o țară foarte frumoasă, dar în multe locuri plină de deșeuri”

Președintele României a ținut să transmită un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis[Sursa foto: Captură Video]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, dedicată anul acesta restaurării ecosistemelor. Urmează să fie propusă o Alianță Globală pentru refacerea ecosistemelor.

Este o temă importantă pentru România și am încredere că țara noastră se va alătura în următorul deceniu efortului de restaurare a ecosistemelor.

Ecosistemele furnizează servicii esențiale pentru viața oamenilor și au un rol critic în combaterea schimbărilor climatice și protejarea biodiversității. Timp de prea multă vreme însă le-am exploatat și am contribuit la distrugerea lor. La nivel global, dispar, într-un ritm alarmant, păduri, recife de corali, specii de plante, insecte și animale.

Citeste si: Cum arăta premierul României Florin Cîțu în tinerețe! Imagini din perioada în care era bancher

Unele dintre aceste pierderi sunt ireversibile. Dacă nu oprim acum aceste fenomene, vom lăsa o planetă mult mai săracă pentru generațiile viitoare. Sunt necesare, așadar, măsuri imediate, la nivel național și internațional. Mediul înconjurător trebuie tratat cu respect, admirație și apreciere pentru ce ne oferă. Dacă generațiile trecute au considerat că sunt îndreptățite să exploateze discreționar natura, noi putem fi generația care ajută natura să se însănătoșească”, se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător
Ziua Mondială a Mediului Înconjurător[Sursa foto: PixaBay]

Klaus Iohannis, mesaj pentru români

Șeful statului susține că fiecare cetățean trebuie să-și schimbe comportamentul, companiile trebuie să adopte modele de business ”verzi”, fermierii și producătorii să aibă mijloace de producție mai sustenabile, iar Guvernul să investească în refacerea și protejarea ecosistemelor.

Avem o țară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deșeuri. Ecosistemele din România sunt sub presiune mare din cauza deșeurilor pe care le găsim mult prea des în natură. Sunt ambalaje lăsate în parcuri, pet-uri aruncate în șanțuri în drum spre stațiunile montane, materiale de construcție lăsate pe câmpuri, piese de mobilier abandonate la margine de drumuri.

Citeste si: Cine este în realitate Florin Cîțu, premierul României. A studiat în SUA și Germania și a lucrat la Banca Europeană

Autoritățile trebuie să pună la dispoziție sisteme și insule de colectare selectivă a deșeurilor ușor accesibile cetățenilor, iar cetățenii să conștientizeze cât de important este să facă efortul de a preda deșeurile în locurile amenajate. De asemenea, autoritățile trebuie să rezolve rapid situația gropilor neconforme și ilegale de gunoi și să creeze un cadru legislativ și infrastructural pentru a capta deșeurile în economia circulară”, a mai spus Klaus Iohannis.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Îl recunoști?! Așa arăta liderul României pe vremea când era doar un puști. Mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Copilului: ”Amintiri din copilărie”

Ce urmărește Florin Cîțu de la funcția de premier. E pentru prima dată când spune asta. Numele greu din România care l-a marcat

Cine sunt femeile din viața lui Tudor Chirilă. Cu cine s-a iubit liderul trupei Vama

Smiley și Gina și-au botezat fiica în urmă cu două zile

SE DAU 1.000 de euro pe lună! Nu ai nevoie de facultate

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Ce au descoperit în creierul morților de Covid?! E halucinant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies