Mihaela Borcea se culturalizează în timpul izolării la domiciliu! Fosta soție a lui Cristi Borcea îl citește pe Andrei Pleșu!

Mihaela Borcea se culturalizează în timpul izolării impuse de pandemia de coronavirus.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Mihaela Borcea se culturalizează în timpul izolării la domiciliu. Prima soție a lui Cristi Borcea, care i-a dăruit acestuia trei copii, pe Patrick, Angelo și Melissa, a distribuit pe pagina ei de facebok un editorial scris de eseistul si filozoful Andrei Pleșu.( vezi motivul pentru care Cristi Borcea a fost citat la ribunal în plină pandemie de coronavirus)

Citeste si: Cristi Borcea, în lacrimi! Ce se întâmplă cu bunul lui prieten! Informații exclusive

Citeste si: Dan Matei Agathon l-a luat la mişto pe Cristi Borcea pentru că are prea mulţi urmaşi: "Cred că are mai mulți copii decât FCSB, suporteri”

Citeste si: Valentina Pelinel și Cristi Borcea, gest impresionant pentru victimele pandemiei: „Toți suntem egali”

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Este vorba despre un scurt eseu, intitulat "O boală letală: vanitatea", publicat în revista culturală Dilema veche. “Năpădiți de corupție și incompetență, nu mai percepem vicii mai adînci, care ne mutilează sufletește și sînt surse ascunse ale păcatelor aflate la lumina zilei. Cel mai rău dintre toate e vanitatea. O mai spun o dată, după cinci ani. Știu că fără nici un folos.”, începe textul lui Pleșu.

Mihaela Borcea se culturalizează în timpul izolării: “Succesul stimulează, inevitabil, vanitatea"

“Nu scapă nimeni. Sau aproape nimeni. Lovește în proști (care devin fuduli) ca și în deștepți (care devin proști). Smintește, în egală măsură, pe urîți și pe frumoși, pe talentați și pe netalentați, pe credincioși și pe atei, pe politicieni și pe „simplii cetățeni“, pe laici ca și pe aparținătorii clerului.”,

se mai scrie în articol.

“Succesul stimulează, inevitabil, vanitatea, anesteziind simțul deșertăciunii. Dar și insuccesul e, pe această linie, catastrofal: e urmat, mai întotdeauna, de irezistibile valuri de  frustrare,  în care mania persecuției, invidia, ura de toți și de toate ajung să frizeze patologia. O formă perfidă a vanității se exprimă în convingerea că ea este, preponderent, viciul  altora. Dar repet: în fapt, nu scapă nimeni de ea.

Sau aproape nimeni. O simțim, pe pielea noastră, zi de zi…”, se încheie textul care a inspirat-o pe Mihaela Borcea.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Clipe grele pentru Borcea! Poliția și armata au intervenit în forță. S-a lăsat cu focuri de armă

Ce fac Cristi Borcea și Valentina Pelinel în izolarea la domiciliu impusă de coronavirus: „Timp de calitate petrecut cu copiii și familia, de activități simple împreună”

Decizia pe care a luat-o Mihaela Borcea în privinţa afacerilor sale! Fosta soţie a lui Cristi Borcea şi-a făcut firmă prin care exportă vinuri româneşti în China!

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

A explodat bomba despre Pfizer! Ce efect are asupra celulelor din corp? S-a aflat cum a fost creat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Cum s-a terminat actuala ediție "Te cunosc de undeva". Adriana trandafir a câștigat concursul. Cui i-au căzut dinții

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies