Mihai Şora împlineşte astăzi 102 ani

Filosoful Mihai Şora îşi serbează astăzi ziua de naştere.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

 

Mihai Şora împlineşte 102 ani.

În vara acestui an, Mihai Şora a fost operat de urgenţă la Spitalul Elias. A petrecut aproape o lună internat în spital, iar la externare a scris pe Facebook un mesaj pentru prieteni şi admiratori.

„Dacă e luni, începem o viaţă nouă.  Fiecare boală aduce cu ea propria-i cohortă de servituţi, – ale suferinţei, în primul rând, în faţa căreia niciun om nu seamănă cu un altul şi pe care niciun om nu o poate trăi pentru un altul.

(…) A trebuit să trăiesc o sută de ani ca să descopăr că am o vezică biliară şi un canal coledoc (cum au şi alte vieţuitoare, presupun). Astăzi, doctorii nu mai poartă monoclu; trusa lor este mai sofisticată: aşa am aflat, de pildă, ce sunt trocarele, – un fel de şurubelniţe care îţi intră în burtă şi scotocesc pe acolo până găsesc ce trebuie şi ies victorioase la lumină. La mine, au fost patru. Şi patru chirurgi.

Le sunt recunoscător pentru grija lor (nu lipsită de blândeţe şi simpatie), pentru profesionalismul lor ireproşabil, şi le mulţumesc din inimă tuturor: chirurgi, anestezişti, cardiologi, întreg personalul medical de la spitalele Elias şi Burghele din Bucureşti, unde – timp de o lună – am fost subiectul atenţiei lor pătrunzătoare şi devotate. Dincolo de faptul că am ieşit vertical din spital (şi nu cu picioarele înainte), cel mai reconfortant este sentimentul că oamenii aceştia sunt admirabili în orice fel de împrejurări şi în faţa oricărui pacient

(centenar sau nu).

Vă sunt recunoscător vouă, dragi prieteni, pentru toate cuvintele tandre pe care mi le-aţi trimis, pe care Luiza mi le-a susurat la ureche când nu le puteam citi, pe care le descopăr acum cu ochii mei şi de care mă minunez. Şi îi sunt, fireşte, recunoscător Luizei: că – de n-ar fi – nu aş fi şi nu aş povesti.
Dragi copii, bucuros şi nou-nouţ, vă mulţumesc tuturor şi vă salut.


Al vostru şobo care face iar chiţ-chiţ,
Mihai Şora

Bucureşti, 30 iulie 2018

P.S. Potrivit ultimelor recomandări medicale, trebuie să mă las de box, karate, judo şi schi; nu am voie să car saci de gunoi, nici să mă enervez excesiv. Ceea ce nu ne va împiedica să ne revedem la Girafă, unde ne vom enerva liniştit: până pe 10 august nici nu mai e aşa mult”, scria Mihai Şora la sfârşitul lunii iulie, după externarea de la Spitalul Elias. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Detalii incredibile despre starea lui Florin Busuioc: Are fracturi costale de la manevrele de resuscitare

Florin Busuioc, resuscitat de colegi - Actorul şi prezentatorul va fi adus azi la Spitalul Fundeni cu un elicopter

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

SE RIDICĂ restricțiile: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Familiile Măceșanu și Melencu, față-n față cu Dincă. „A fost o bătaie de joc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies