Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră despre sportivii repatriați din Africa: „Există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron”

Ministerul Sănătății, primele informații despre cei trei sportivi infectați cu noul coronavirus, după repatrierea din Africa.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ministerul Sănătății a făcut în urmă cu puțin timp primele declarații despre testele efectuate pe probele recoltate de lacei trei sportivi confirmați cu coronavirus, după repatrierea din Africa de Sud. La două dintre cele trei persoane există „o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron”, fiind cea mai nouă și considerată cea mai periculoasă tulpină a virusului COVDI-19.

Această nouă variantă își are originile în Africa de Sud, motiv pentru care autoritățile au testat fiecare persoană care s-a întors recent din Africa și s-au luat imediat măsuri în ceea ce privește persoanele testate pozitiv.

„Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", este anunțul făcut de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Omicron, o amenințare pentru sărbătorile românilor! Ce spune Alexandru Rafila despre restricțiile de Crăciun și Revelion: „Ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Suspiciunile au fost depistate în cazul probelor recoltate de la pacienţii din Vaslui şi Braşov.

Cei trei sportivi sunt vaccinați cu schema completă și sunt asimptomatici. Ei se află în izolare la domiciuliu, sub monitorizarea autorităților. Unul dintre cei trei sportivi este internat la spital, însă starea lui de sănătate este bună.

coronavirus

Aeronava care a repatriat 46 de români din Africa de Sud

[Sursa foto: Captura Video]

Alexandru Rafila, primele declarații despre cei trei sportivi repatriați din Africa

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre starea de sănătate a sportivilor repatriați din Africa de Sud, care au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

El a mărturisit că în cazul apariției noii tulpini în România, situația va deveni îngrijorătoare, iar cazurile vor fi dublate. 

„Sportivul (n. red. Sportivul internat) este asimptomatic, nu are nimic, este ținut sub observație. O să fie trimis rezultatul la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. El este izolat. Să vă explic de ce este îngrijorător. În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri, pentru că e mai transmisibilă.

Atunci, și persoanele cu complicații vor fi mai multe și pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate”, a spus  Alexandru Rafila, pentru un post de televiziune.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies