Alexandru Rafila, anunț îngrijorător legat de tulpina Omicron: ”În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm”

Alexandru Rafila are trei scenarii pentru evoluția variantei Omicron! Ministrul Sănătății a vorbit despre situația epidemiologică în care România se află!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Alexandru Rafila a prezentat trei scenarii privind evoluția tulpinii Omicron a coronavirusului! Ministrul Sănătății s-a arătat îngrijorat de cum s-au organizat târgurile de Crăciun, pentru că oamenii nu respectă regulile de protecție și prevenire împotriva infecției cu SARS-COV-2. Medicul susține că măsurile de protecție și distanțarea nu sunt respectate. 

Citeste si: Octavian Jurma vine cu scenarii sumbre pentru sărbătorile de iarnă: „Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România este de 100%”

Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o să o întâmpinam de sărbători şi mai ales după sărbători, în ianuarie. Faptul că ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Măcar să se golească spitalele. Încă sunt cifre îngrijorătoare. Așteptările doar din partea Ministerului Sănătății sunt insuficiente", a spus Alexandru Rafila, la România TV.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Coronavirus România

Coronavirus România

[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila a prezentat cele trei scenarii pentru varianta Omicron

Medicul Alexandru Rafila susține că varianta Omicron se transmite mult mai repede decât restul. Ministrul Sănătății a prezentat cele trei scenarii, legate de transmiterea tulpinii sud-africane.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în privința tulpinii Omicron: ”Probabilitatea să se răspândească la nivel mondial este ridicată”

Până acum, această variantă se transmite mai repede decât celelalte.

De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmită mai repede, dar patogenitatea să fie mai mică. Ar deveni o viroză respiratorie obișnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata faţă de varianta Delta. Asta ar duce la o şi mai mare aglomerare a sistemului de sănătate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evoluție în care ai un număr mare de cazuri şi o simptomatologie mai gravă decât în cazul variantei Delta.

Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, în cazul acestor viroze, cu cât creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă ”, a precizat Alexandru Rafila, la postul TV menționat mai sus. Medicul exclude un lockdown în perioada următoare. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies