Ministerul Sănătății, concluzii în urma morții lui Petrică Mîțu Stoian: ”Oxigenoterapia hiperbară nu se află în protocolul de tratament COVID-19”

Ministerul Sănătății a tras câteva concluzii în urma decesului marelui artist, Petrică Mîțu Stoian!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministerul Sănătății a transmis câteva precizări, în urma decesului marelui cântăreț, Petrică Mîțu Stoian. Specialiștii în sănătate spun că oxigenoterapia hiperbară nu este în protocolul de tratament împotriva coronavirusului. Reprezentanții Ministerului Sănătății au demarat o amplă anchetă. Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a dispus o verificare la unitatea medicală unde a fost internat Mîțu Stoian, inclusiv la clinica privată din Reșița.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. A fost tratat de un medic psihiatru în camera hiperbară

Ministerul Sănătății a transmis faptul că se vor verifica și condițiile igienico-sanitare din instituțiile medicale respective. „ Se verifică condițiile igienico-sanitare și respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară”, este precizat în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Niculina Stoican a vegheat la căpătâiul lui Petrică Mîțu Stoian. Cântăreața a dezvăluit ce nu a putut respecta la înmormântare

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Ministerul Sănătății a anunțat că tratamentul la care a fost supus cântărețul nu face parte din protocolul de tratament COVID-19.

Reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au hotărât neincluderea acestui tratament la care a fost supus și Mîțu Stoian în protocolul de tratament anti-coronavirus.

Singura mențiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19 se află la secțiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelență în recuperare fizică”, a mai transmis Ministerul Sănătății.

Petrică Mîțu Stoian, tratat de un medic psihiatru în camera hiperbară

Medicul care i-a făcut tratamentul regretatului artist, Petrică Mîțu Stoian, în camera hiperbară, este de fapt medic psihiatru. Cadrul medical a susținut, la  Antena 3, că are acreditare din partea Ministerului Sănătății pentru a face acest lucru. De altfel, acesta a mai declarat că nu crede că decesul lui Mîțu Stoian a survenit în urma aplicării tratamentului din camera hiperbară.

”  La noi domnul a venit cu o stare clinică aparent bună, aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii. Sigur, aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea de sănătate.  La noi, domnul a venit cu parametri vitali normali, în urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în spațiul hiperbar iar acele discuții legate de această ”explozie” în termeni populari, aceste barotraume, nu se susțin pentru că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme. Pot apărea probleme acute, pe fond mecanic, prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar în timpul terapiei sau imediat după și se manifesta cu durere, junghi toracic, dispnee.  Eu l-am tratat! Nu cred că domnul Petrică Mîțu-Stoian a decedat din cauza expunerii la oxigen!”,  a spus medicul, la postul TV precizat mai sus. Ministrul Sănătății a trimis corpul de control la clinica privată unde a mers Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian

[Sursa foto: Facebook]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cât costă terapia hiperbară la clinica unde mersese Petrică Mîțu Stoian. Răspunsul clincii pentru cei care contestă prețurile: "Pe litoral la all-inclusiv plătiți mai...

Fosta soție a lui Petrică Mîțu Stoian, în stare de șoc. Carmen nu s-a dezlipit de sicriul artistului: ”A început să țipe și să urle...”

FOTO Cum a fost surprinsă Niculina Stoican la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian, după scandalul uriaș care a apărut după moartea artistului

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Armata obligatorie în România? Adevărul despre legea care a pus pe jar milioane de români

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies