Ministrul Educației, noi declarații despre introducerea educației sexuale în școli: ”Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere...”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre introducerea educației sexuale în școlile din România!

Sorin Cimpeanu
Sorin Cimpeanu[Sursa foto: Captură Video]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației susține că elevii ar trebui să fie înscriși din start la cursurile de educație sexuală. Aceste cursuri ar trebuie să fie predate gradual, de la elevi mai mici, până la cei de liceu: „Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere a elevilor, motivat sau nu, dar consider că elevii trebuie înscriși din start la această disciplină”.

Citeste si: Modele de subiecte la Limba Română pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a: Teste de antrenament și bareme

Sorin Cîmpeanu a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, că e conștient că sunt mulți părinți pentru care termenul ”sexual” poate genera idei preconcepute.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală,” a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Ministrul Educației, noi declarații despre introducerea educației sexuale în școli
Ministrul Educației, noi declarații despre introducerea educației sexuale în școli[Sursa foto: Captură Video]

Ministrul Educației, despre educația sexuală în școlile din România

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri.

Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a mai spus ministrul, la o emisiune TV.

Citeste si: Elevii nu sunt obligați să se întoarcă la școală. Sorin Cîmpeanu: "Nu sunt obligați să meargă împotriva voinței lor"

Sorin Cîmpeanu susține că actuala programă de educaţie sanitară este foarte bună.  „Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a conchis ministrul Educației.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru profesorii din România: cresc salariile începând din această lună!

Ministrul Educației, anunț important pentru elevii români! Din toamnă se vor întoarce toți în bănci

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică. Teste de antrenament și bareme

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Germania trimite o undă de şoc în Europa! Vor fi peste 100.000 de cazuri zilnice. Nu mai avem scăpare

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies