Ministrul Educației, noi detalii despre avizul epidemiologic! Toți părinții trebuie să știe acest lucru

Monica Anisie, Ministrul Educației, a dat noi declarații despre avizul epidemiologic.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu


In articol:

Monica Anisie
Monica Anisie, declarații

Monica Anisie a declarat astăzi, 12 septembrie, că avizul epidemiologic nu este obligatoriu de adus de părinți în prima zi de școală. Acesta o să fie adus în momentul în care elevul lipsește de la școală, pentru că suferă de vreo boală și, ulterior, revine la cursuri. 

Ministrul Educației, despre avizul epidemiologic

Ministrul Educației, Monica Anisie, a mai adăugat faptul că acest aviz trebuie adus de părinți, în momentul în care elevul lipsește trei zile de la școală pentru că suferă de vreo boală.

“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: Ecaterina Andronescu, suprinsă fără mască de protecție într-un supermarket! Oamenii nu au trecut cu vedere neregula

Monica Anisie
Ministrul Educației în cadrul unei ședințe

De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a precizat ministrul Educației. 

Citeste si: O fetiță de patru ani, salvată ca prin minune de un agresor! Prietena ei a scăpat-o de la o tragedie, care i-ar fi marcat copilăria!

În plus, aceasta mai susține faptul că adeverința pentru educație fizică și sport poate fi adusă în prima lună de la începerea cursurilor. 

Citeste si: Alexandru Rafila, declarații despre siguranța vaccinului împotriva coronavirusului! "El va fi sigur..."

„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a mai declarat Monica Anisie. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ramona Olaru și Cuza de la Noaptea Târziu s-au despărțit din nou! Ultimele imagini cu cei doi împreună

Fiul minor al unei cunoscute judecătoare a fost reținut! Adolescentul și-a tăiat prietenii cu un cuțit, după ce o ceartă monstru!

Horoscop. Cele mai incompatibile zodii! Vor avea o relație toxică. Nu pot fi fericite împreună

O tânără din Fetești a fost sechestrată timp de patru zile! Bărbatul era prieten cu fratele ei

Gestul șocant făcut de tatăl Mădălinei Manole înainte să moară! Petru Mircea nu s-ar fi așteptat la așa ceva

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies