Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe: ”Rămân deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații importante cu privire la grădinițe!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, duminică, la Antena 3, despre faptul că grădinţele vor rămâne deschise, fie că este scenariul verde sau roșu în ţara noastră.

Citeste si: Adrian Năstase, mesaj după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului: ”Mai importanți sunt neuronii conducătorilor decât mușchii”

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost prezent, în cadrul unei emisiuni TV, unde a răspuns la o serie de întrebări privind prezența copiilor în grădinţele de stat, grădiniţele private, dar și cum şi-au continuat activitatea prin schimbarea statutului acestora în after-school.

Sorin Cîmpeanu a vorbit deschis despre grădinițe

Ministrul Educaţiei a explicat că grădințile vor fi deschise, indiferent de scenariul în care se află țara noastră, chiar dacă-i vorba de scenariul verde, galben sau roșu. 

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

'' Am înţeles şi modul în care s-a transformat partea de şcoală, în parte de after-school. S-a făcut de fapt acelaşi lucru. Înţeleg foarte bine şi greutatea lucrului educatorilor în grădinţe. Eu, ca profesor universitar am spus tot timpul că apreciez ceea ce alţii fac şi eu aş putea face mai greu, sau nu aş putea face deloc.

Sunt de acord că e mult mai greu de multe ori să fii educator, decât să fii profesor universitar.

La această întrebare, răspunsul este foarte clar. Şi în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a

explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cine se va vaccina în cea de-a treia etapă de vaccinare?! Deținuții din închisoare, incluși și ei pe listă, înaintea populației generale

De asemenea, Ministrul Educației spune că toate deciziile luate până acum au fost cele mai bune.

”Tocmai de aceasta, în toate scenariile, propunerea este să fie deschise cu prezenţa fizică în grădinţe.

 Decizia a fost la început descentralizată, apoi centralizată, apoi din nou descentralizată. Nu sunt deloc sigur că a fost o măsură rea. Dimpotrivă, eu cred că măsurile adoptate până acum au fost cele bune. Să ne învăţăm noi, cei din Parlament şi cei din Guven să facem legi mai clare care să nu permită grad ridicat de inechitate'',   spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gabriel Cotabiță, declarații uluitoare după ce s-a vindecat de coronavirus! "Nu-mi explic fenomenul..."

Măsuri de relaxare în Capitală. Restaurantele, barurile și cafenelele se redeschid

Câți români s-au vaccinat, duminică, împotriva coronavirusului

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor fi taxați

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Gafele incredibile ale lui Joe Biden l-au făcut de râs în fața liderilor mondiali. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies