Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face anunțul despre valul patru al pandemiei de coronavirus: „În a doua parte a lunii octombrie...”

Ce spune politicianul despre valul patru al pandemiei de coronavrus.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Valul patru al pandemiei de coronavirus, în frunte cu varianta Delta, începe ușor, dar sigur să producă efecte și pe teritoriul țării noastre. România raportează zilnic în medie circa 1.000 de cazuri noi de îmbolnăvări. Ieri, 5 septembrie, Capitala avea o rată a infectării de 1,02, în condițiile în care la începutul lunii august era de 0,13 la mia de locuitori.

Astfel, țara noastră se apropie cu pași timizi de scenariile prevăzute de specialiștii în sănătate de acum câteva luni. România se apropie cu pași timizi de situația epidemiologică de anul trecut, iar restricțiile de odinioară ar putea să-și reintre în drepturi.

Educația a fost sectorul poate cel mai greu încercat de la debutul pandemiei de coronavirus. Școala online a fost varianta de compromis pe care autoritățile au găsit-o pentru ca anul să nu înghețe. Totuși, ea nu și-a arătat eficiența de-a lungul timpului, ci a lăsat goluri greu de umplut. Pe 13 septembrie, elevii vor începe școala în bănci și vor trebui să respecte reguli clare pentru ca virusul SARS-CoV-2 să nu se răspândească.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de părere că până la mijlocul lunii octombrie cazurile de coronavirus ar putea scăpa de sub control. Până la momentul actual, 36.859

de elevi sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

„În acest ritm, daca nu întelegem importanta vaccinarii, este posibil sa ajunga Bucurestiul, în a doua parte a lunii octombrie, la o rata de 6 la mie. A nu se confunda pragul de 6 la mie cu intrarea în carantina", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Covid-19
Covid-19 [Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu: „Ne-am asumat ca grădiniţele şi creşele să rămână deschise”

Dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 vor continua să crească, unitățile de învățământ se vor închide treptat. Măsura se aplică în localitățile în care incidența scapă de sub control. Totuși, există niște excepții. Creșele, grădinițele și învățământul special va con tinua să funcționeze chiar dacă incidența va fi de peste 6 la mia de locuitori.

Citeste si: Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere la începutul anului școlar 2021. Cum pot participa și părinții elevilor

„Discuţiile au fost purtate cu Ministerul Sănătăţii, INSP, CNSU. Ministerul Educaţiei a avut punctul de vedere conform căruia la grădiniţe e stupid, e o nerozie să îţi imaginezi că poţi avea învăţământ online. Din acest motiv, împreună cu decidenţii, cei care am semnat ordinul de ministru, ne-am asumat ca grădiniţele şi creşele să rămână deschise.

Citeste si: Promisiunea ministrului Educației: Elevii primesc 30 de milioane de măști gratuite în anul școlar 2021-2022

De asemenea, învăţământul special precum şi activităţile de terapie pentru toţi copii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru care aceste activităţi de terapie sunt un mod de a învăţa să supravieţuieşti, se vor derula şi la incidenţa peste 6 la mie”,  a explicat ministrul Educației. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mai multe localități din România intră în scenariul roșu! Restricții dure în perioada următoare

Restricții de circulație în Capitală în acest weekend! Mai multe tramvaie și autobuze vor circula pe trasee deviate

Tot mai multe zone din România intră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile deja planificate

5 zodii vor începe un nou capitol în viața lor începând cu ziua de mâine

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies