Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani! Politicianul deține în prezent funcția de secretar general adjunct al NATO

Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani! Secretarul general adjunct al NATO este născut la data de 14 iulie 1958.

Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani!
Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani! Politicianul care ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO este născut la data de 14 iulie 1958.

Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani!

Mircea Dan Geoană împlinește astăzi 63 de ani. Politicianul s-a născut pe 14 iulie 1958 în București. Tatăl său, Ioan Geoană, a fost general în armata RSR și șef al Comandamentului Apărării Civile, învinuit în dosarul Revoluția română din 1989. Mama sa, Elena Iuliana Geoană, a fost inginer la ITB. Mircea Geoană a crescut în cartierele Cișmigiu și Domenii din București., potrivit wikipedia.org.

Citeste si: Adrian Năstase aruncă bomba în lumea politică! Pe cine propune ca președinte al României în 2024

Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani!
Mircea Geoană împlinește astăzi 63 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]

În prezent, Mircea Geoană deține funcția de secretar general adjunct al NATO, este președintele Partidului Social Românesc, dar și a Institutului Aspen România, o asociație non-profit, apolitică.

Mircea Geoană a fost președinte al PSD din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost

Ambasador al României în SUA, dar și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

În anul 1976, Mircea Geoană a absolvit Liceul Sf. Sava din Capitală, iar mai apoi s-a înscris la Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București, dar și la Facultatea de Drept din București.

Mircea Geoană este doctor în economia mondială la Academia de Studii Economice din București. Totodată, politicianul a urmat Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale, în cadrul Harvard Business School.

Mircea Geoană, candidat la președinția României

În anul 2009, Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidențiale, ajungând în turul 2 de scrutin, dar a fost învins de contracandidatul său, Traian Băsescu.

Citeste si: Fotografie incredibilă cu fiica lui Mircea Geoană! Frumoasa Ana a fost pozată în timp ce făcea duș, în curtea vilei sale din America: „Ești fierbinte vara asta!”

Rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009 a fost contestat de PSD, care a depus o cerere de anulare și repetare a turului II al alegerilor prezidențiale la Curtea Constituțională, declarând că alegerile au fost fraudate masiv.

CCR a susținut în motivarea deciziei prin care a respins cererea PSD de anulare a alegerilor prezidențiale că fenomenele arătate cu privire la cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din 2009 sunt generate, în principal, de deficiențele legislației electorale de natură să producă insecuritate juridică, potrivit sursei citate anterior.

Mircea Geoană a lansat un nou partid

În aprilie 2015, Mircea Geoană a lansat Partidul Social Românesc. Noul partid condus de Mircea Geoană promitea că va declanșa un război împotriva sărăciei, marginalizării și excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o noua voce și o nouă politică economică a clasei de mijloc. De asemenea, acesta susținea că va milita pentru egalitate reală între bărbați și femei.

Mircea Geoană este căsătorit cu Mihaela Geoană), de profesie arhitect. Cei doi au împreună o fată și un băiat, Ana Maria  și Alexandru.

Soția lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană, este Președinte a „Societății Naționale de Cruce Roșie din România” din aprilie 2007, a Fundației „Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură”, precum și a ONG-ului „Millenium for Human Rights”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mircea Geoană, în doliu! Mama politicianului a murit: „Ne-a părăsit pentru totdeauna”

Fotografie incredibilă cu fiica lui Mircea Geoană! Frumoasa Ana a fost pozată în timp ce făcea duș, în curtea vilei sale din America: „Ești fierbinte vara asta!”

Fiica lui Mircea Geoană a făcut senzaţie la o petrecere din Beverly Hills! Ana a venit îmbrăcată într-o rochie sexy cu spatele gol! FOTO

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Doliu uriaș în lumea sportului! A murit un mare campion la fotbal! A fost un adevărat erou

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele din laborator sunt promițătoare

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies