kanald.ro
Exclusiv
Mit sau realitate: Dulciurile și bunătățile din târgurile de Crăciun sunt sau nu un dușman pentru organism?! Nutriționistul Corina Aricescu ne spune tot ce trebuie să știm | EXCLUSIV
Târgurile de Crăciun sunt cea mai mare atracție a sezonului, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Tarabele și chioșcurile sunt pline de bunătăți așa că nutriționistul Corina Aricescu ne spune cât de dăunătoare sau nu sunt ele pentru organism.
Până la Crăciun mai sunt doar câteva săptămâni, timp în care românii din toată țara au început deja să se bucure din plin de târgurile de Crăciun Fie că vorbim de cele din București sau de alte evenimente organizate peste tot în țară, acestea atrag mii de turiști și mii de pofticioși la tarabele cu bunătăți.
Cozonacii, turta dulce, acadelele și bomboanele, porumbul fiert, gogoșile și papanașii, clătitele, vata de zahăr sunt doar câteva dintre bunătățile care ajung an de an în târgul de Crăciun.
Tarabe la târguri de Crăciun
Cât de bune sau nu sunt dulciurile din târgurile de Crăciun
Dulciurile din târgurile de Crăciun sunt cu siguranță printre cele mai importante atracții, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Citește și: Crăciun 2024: Cât costă un kilogram de carne de porc, înaintea sărbătorilor de iarnă
„Nu putem spune că sunt bune sau sunt mai puțin bune dulciurile la târgurile de Crăciun, ideea este că doar cantitatea va face diferența și impactul asupra compoziției corporale că dacă noi suntem cu surplus de greutate și facem exces de genul acesta de dulciuri și nu numai dulciuri, dar și alimentele de tip fast – food, riscul de a pune kilograme este destul de mare, mai ales dacă este un consum repetitiv.
Dacă le consumăm așa ocazional, impactul este de bucurie al papilei gustative și ne simțim fericiți pe moment”, a explicat Corina Aricescu, în exclusivitate.
Dulciuri de Crăciun
La ce ar fi bine să fim atenți și ce pericole s-ar putea ascunde în târgurile de Crăciun
Totuși, medicul atrage atenția că ar fi bine să fin precauți atunci când vine vorba de mâncarea de tip street food și mai ales să nu combinăm preparatele grele și grase cu deserturile prăjite sau pline de creme.
Citește și: De pe ce dată se merge cu colindul în 2024. Datinii și obiceiuri românești din preajma Crăciunului
„Este bine să fim atenți la tot ceea ce înseamnă mâncarea aceasta de tip street food pentru că riscul de contaminare, riscul de a nu fi proaspătă și a se altera este destul de mare. Acesta este pericolul alimentației street food, dar acum, faptul că avem acele clătite de exemplu și sunt oarecum pregătite termic, ținând cont și de temperaturile de afară, riscul este mai micuț”, a mai precizat nutriționistul Corina Aricescu.
Totodată, aceasta ne-a explicat că ar fi mai bine să evităm excesul de zahăr, mai ales când vine vorba de copii, tocmai pentru că oferă un plus de energie, iar ceea ce le strică dinții acum ar putea să le afecteze și corpul mai târziu.
„Ar fi bine să evităm excesul acesta de zahăr mai ales când avem copii cu noi în târgurile de Crăciun. Ok, din toate acele bunătăți, alegem un singur desert ca să nu facem exces. Ce strică dinții va strica și corpul mai târziu. Nu avem și vată de zahăr și clătite și gogoși pentru că pe de-o parte, riscăm o indigestie. Zahărul în exces poate să ăi transforme pe copii dintr-un copil potolit într-un copil puțin mai agitat, pentru că dă hiperexcitabilitate nervoasă”, a mai precizat aceasta, pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!
Nutriționist Corina Aricescu