kanald.ro
Exclusiv
Mit sau realitate: Vinul fiert, dăunător sau nu pentru organism?! Nutriționistul Corina Aricescu ne spune dacă există contraindicații atunci când vine vorba de cea mai populară băutură de Crăciun | EXCLUSIV
Este una dintre cele mai populare băuturi de sezon, iar în târgurile de Crăciun nu lipsesc niciodată standurile cu vin fiert. Am vrut să aflăm ce contra indicații pot exista, mai ales dacă este consumat în exces, iar nutriționistul Corina Aricescu ne-a răspuns la întrebare!
Târgurile de Crăciun sunt cea mai mare atracție a sezonului rece, turiștii alegând uneori să meargă chiar și sute de kilometri pentru unele dintre cele mai frumoase locații. Pe lângă preparatele tradiționale, vedetă în târgurile de Crăciun mai este și vinul fiert, acesta fiind printre cele mai populare băuturi în sezonul rece.
Vinul fiert este o băutură populară și pentru petrecerile de acasă, mulți dintre invitați fiind adevărați fani ai delicatesei tradiționale. Există însă o serie de dezavantaje ale vinului fiert, oricât de bun ar fi acesta.
Vinul fiert, periculos sau nu pentru organism
În ceea ce privește modul de preparare al vinului fiert, în mediul online există numeroase rețete și sunt inclusiv familii în țara noastră care au propriile variante. Chiar și așa, un lucrul îl au toate în comun și anume zahărul.
Citește și: Care este adresa poștală a lui Moș Crăciun în 2024, unde copiii din România îi pot trimite scrisori
Odată pus la fiert, în vin se adaugă o cantitate mare de zahăr, dar și alte condimente specifice și portocale, astfel că băutura tradițională are foarte multe calorii.
„Nu are contraindicații vinul fiert, numai că trebuie să reținem că un gram de alcool are 7 kilocalorii, în timp ce un gram de ciocolată are 4.
La vinul fiert mai avem și adaos de zahăr, ceea ce înseamnă că îi creștem și mai mult puterea calorică. Atunci, la fel, riscul este la fel, în cazul în care consumăm mai mult decât este cazul”, a mărturisit nutriționistul Corina Aricescu, pentru WOWbiz.ro.
Ce se întâmplă dacă consumăm prea mult vin fier
Totodată, nutriționistul Corina Aricescu a explicat și ce se întâmplă dacă în cursul sărbătorilor de iarnă consumăm mai mult vin fiert decât ar trebui și de această dată nu se referă la starea de ebrietate, ci la efectele pe care băutura tradițională pe bază de zahăr le-ar putea avea asupra organismului.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Având în vedere cantitatea mare de zahăr, vorbim de un număr mare de calorii și poate deveni un pericol pentru persoanele cardiace.
„Dacă consumăm mai mult decât ar trebui, este posibil să existe un aport de calorii în exces, dar ca și contraindicații nu aveți, decât dacă este o persoană hipertensivă și știe că are intoleranță la tanin și vinul roșu atunci nu este indicat, dar alte recomandări sau eventuale probleme nu avem”, a mai precizat nutriționistul Corina Aricescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail pont@wowbiz.ro!