Model de plângere la Poliție. Cum arată aceasta și ce elemente include

Află ce trebuie să conțină o plângere penală.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Model de plângere penală
Model de plângere penală[Sursa foto: google]


In articol:

Pentru a putea fi luată în serios, orice sesizare trebuie să cuprindă neapărat anumite elemente, așa cum sunt prevăzute în Codul de procedură penală, la articolul 289 și la articolul 290.

Model de plângere penală

Plângerea penală se depune la secţia de poliție sau la parchetul (de pe lângă judecătorie, tribunal sau curte de apel, de la caz la caz, în funcție de infracțiuni, conform regulilor din Codul de procedură penală) de la locul săvârşirii infracţiunii, de la locul în care a fost prins suspectul, de la locuinţa suspectului sau chiar de la locuința ta.

De asemenea, aceasta se formulează în scris și în ea trebuie să menţionezi: numele, prenumele, codul numeric personal, descrierea faptei, indicarea făptuitorului și a datelor sale (dacă le cunoști) şi dovezile pe care le ai la îndemână. O altă precizare este legată de faptul că plângerea o poate face și o altă persoană în numele tău, cu condiția de a anexa o împuternicire notarială.
Dacă nu ai posibilitatea să redactezi în scris plângerea, poți să o formulezi oral în fața poliției sau a parchetului, iar ea se va consemna într-un proces-verbal.

Citeste si: Simona Halep, în lacrimi. A murit în această dimineață! A investit mii de euro în sportivă - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ Polițiștii au prins-o pe femeia care a lovit-o pe Cristina Joia. Cine este agresoarea

Citeste si: Cristina Joia a depus plângere penală împotriva femeii care a lovit-o cu bestialitate într-un magazin din Capitală

După înregistrarea plângerii, autoritățile te vor contacta (telefonic sau prin trimiterea unei citații la adresa de domiciliu sau la o altă adresă pe care o indici în mod clar, sau prin e-mail, dacă le-ai cerut în scris acest lucru), ca să te prezinți la audiere. Dacă ești reprezentat de un avocat, el poate cere în scris ca citația și toate actele să-i fie comunicate direct lui.

Model de plângere penală
Model de plângere penală[Sursa foto: google]

Până la finalizarea procesului, dacă se ia o măsură preventivă față de inculpat, judecătorul poate interzice acestuia să comunice cu tine și să se apropie de tine și/sau de membrii familiei pentru o perioadă.

sursă crj.ro

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

L-a dat AFARĂ într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

Ce banc îl făcea să râdă pe Ceaușescu: „Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu, am spus”!

Fiica actorului Constantin Codrescu, probleme mari in Spania. A depus plângere la poliție EXCLUSIV

Oana Zăvoranu s-a abținut cât a putut, dar acum a spus tot ce crede despre divorțul dintre Pepe și Raluca Pastramă. „Nu o să mai fie ce a fost. S-a detonat bomba.”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies