Modificari la BAC! Propunerea Ecaterinei Andronescu: 4 tipuri de Bacalaureat pentru 3 tipuri de licee teoretice

La sfarsitul saptamanii trecute (vineri, 29 martie 2019), in prezenta ministrului Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a fost lansat programul Educatia Uneste.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Programul propune o reformare a sistemului de invatamant, pornind de la regruparea claselor ciclului primar, gimnazial si liceal, si pana la schimbarea din temelii a examenelor de admitere la liceu si a examenului de Bacalaureat.

Citeste si: Fostul soț al Brigittei Sfăt a fost filat de SRI! Ovidiu Torj, victimă a ”statului paralel” și al ”protocoalelor secrete”? Dezvăluiri explozive

Citeste si: Fiica lui Liviu Dragnea s-a mutat în SUA cu iubitul? Alex Mațaev locuiește de un an la Los Angeles și se pozează cu Alexandra

Trei tipuri de licee teoretice

Admiterea la liceu dupa noua structura propusa de Ecaterina Andronescu se face pe baza examenului standardizat  (Evaluare Nationala), a mediei generale cumulate pe cei trei ani de gimnaziu (clasele VII, VIII si IX) la ANUMITE discipline de studiu, precum si pe recomandarea consilierului de orientare profesionala, cuantificata ca procentaj din nota finala.

Invatamantul liceal va cuprinde clasele a X-a, a XI-a, a XII-a si a XIII-a (denumiri rezultate din modificarea titulaturii Clasa 0 in Clasa I). Astfel, liceul incepe la varsta de 15 ani (sau 16 in cazul in care s-a facut anul suplimentar cauzat de nepromovarea Examenului de Capacitate). Liceul va avea o durata de 3 sau 4 ani in care se organizeaza in programe de studii profesionale, studii liceale vocationale, studii liceale de stiinte si socio-umaniste.

“Acestea presupun un grad mare de flexibilitate in alegerea parcursului scolar. Creste ponderea in educatie a invatarii bazate pe interesul personal si pe propria dorinta de a se dezvolta intr-un anumit domeniu sau pe baza unui anumit talent. Misiunea principala a acestui ciclu este de a ajuta tanarul sa-si dezvolte propria pasiune, predispozitie, aptitudine sau talent, sa sprijine dorintele, nevoile si tendintele fiecarui elev, punandu-l in centrul actului educational si modificand structurile si propriile asteptari pentru a se plia pe nevoile si asteptarile lui”, se arata in propunerea reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate