Momente grele pentru elevii din Bacău. Au aflat la școală că nu au voie în clase. Copiii vor învăța pe cont propriu, pentru că nu au internet

Situație dramatică în județul Bacău, unde 32 de școli și grădinițe nu și-au deschis porțile pentru elevi și preșcolari. 

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Școli închise în județul Bacău
Școli închise în județul Bacău[Sursa foto: Cancan.ro]


In articol:

Elevii din comuna Parincea, județul Bacău, au aflat abia dimineață că nu pot participa la cursuri în sălile de clasă. De asemenea, la o grădiniță din centrul Bacăului orele au fost suspendate, din cauza unei bucătărese infectate cu COVID-19.

Situația închiderii școlilor este în permanentă schimbare, în funcție de apariția cazurilor sau creșterea incidenței de infectare.

Preșcolarii vor învăța online

La Grădinița nr. 18 din municipiul Bacău, conducerea unității a decis suspendarea cursurilor, după ce, duminică, bucătăreasa unității a fost diagnosticată cu Covid-19. Părinții au fost informați că micuții vor urma cursurile online.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 14 septembrie! Numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus scade!

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Elevi de la un colegiu militar, depistați cu coronavirus în prima zi de școală! Se ia în calcul închiderea liceului

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de încurajare pentru toți elevii în prima zi de școală! "Veți avea ocazia să fiți un super-erou..."

În urma unei anchete epidemiologice, se va stabili dacă sunt și cadre didactice sau personal nedidactic, de la această grădiniță, infectate cu noul coronavirus.

Elevii au venit la școală fără să știe că nu pot începe cursurile

În comuna Parincea, din cauza creșterii incidenței de cazuri, peste 3 la mia de locuitori, toate școlile, grădinițele și creșele au fost închise, chiar în prima zi de școală.

Informarea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Bacău a ajuns în comuna Parincea abia astăzi, când copiii trebuiau să înceapă orele de curs. Astfel, elevi s-au întors acasă, de unde vor învăța singuri. Cursurile online nu sunt posibile din cauza problemelor legate de semnalul pentru internet.

În județul Bacău sunt 489 de unități cu personalitate juridică. Dintre acestea, 289 de unități de învățământ sunt incluse în scenariul 1, cel verde, elevii urmând să participe zilnic la ore, cu respectarea normelor de protecție, alte 168 de unități sunt în scenariul 2, cel galben, elevii merg la cursuri, prin rotație, jumătate două săptămâni, cealaltă jumătate, două săptămâni, iar 32 de școli vor face ore doar online, fiind în scenariul 3.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Bilanț Covid-19, 14 septembrie! Numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus scade!

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 14 septembrie. Vezi partea a doua a emisiunii online!

Sfârșit tragic al unui șofer de TIR! Cristian, tată a doi copii, a murit strivit în cabina autocamionului cu care s-a răsturnat!

Daniela, o tânără cântăreață de muzică populară, a murit într-un accident tragic! Șoferul mașinii a adormit la volan

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies