Elevi de la un colegiu militar, depistați cu coronavirus în prima zi de școală! Se ia în calcul închiderea liceului

Prima zi de școală, primele cazuri de COVID-19, în rândul elevilor!

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru


In articol:

Elevi de la un colegiu militar, depistați cu coronavirus
Elevi de la un colegiu militar, depistați cu coronavirus

Din prima zi de școală au fost depistate primele cazuri de coronavirus, în rândul elevilor. Patru adolescenți de la Colegiul Militar din Alba Iulia sunt diagnosticați cu COVID-19, în prima zi de școală. Ministerul Apărării Naționale ia în calcul închiderea liceului și intrarea lui în scenariul roșu.

Citeste si: Mirela Vaida, atac fără precedent! ”Au fost testate?”

Citeste si:  Cum și-a pregătit Alina Sorescu fata cea mare pentru prima zi de școală. FOTO

Citeste si: Oana Roman, motive de îngrijorare în prima zi de școală a fetiței ei. Cu ce s-a confruntat vedeta: ”Fără poze la școală..”

Unitatea de învățământ poate intra în scenariul roșu

Există posibilitatea ca unitatea de învăţământ să intre în scenariul roşu, după ce au fost depistate primele cazuri cu coronavirus. Mai exact, trei elevi din două clase a IX-a: unul din Alba Iulia, altul din Maramureş şi al treilea din Mureş, dar şi despre un elev de clasa a XI-a, au fost găsiți pozitivi.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Cei trei elevi de clasa a IX-a au fost preluaţi de părinţi. De altfel, s-a pornit o anchetă epidemiologică şi au fost stabiliţi, deocamdată, 20 de contacţi, elevii care au dormit în spaţii comune (3 dormitoare). Aceștia au fost izolaţi.

Conducerea Colegiului Militar din Alba Iulia spune că sunt două variante: cea a carantinării contacţilor şi a începerii şcolii conform programării sau intrarea în scenariul roşu, adică şcoală online şi toţi cei 460 de elevi vor fi trimişi acasă.

În perioada 9-12 septembrie, la Colegiul Militar din Alba Iulia s-a desfășurat primirea elevilor în unitate, acțiune în cadrul căreia toți au fost testați pentru COVID-19. Trei milioane de copii încep astăzi școala, în condiții speciale, pet imp de pandemie de coronavirus. 100.000 de elevi vor face școală de acasă, online.

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2020-2021

Semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021) Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.

VACANȚELE ELEVILOR

Vacanţă intrasemestrială (învăţământ preşcolar şi primar): 26 octombrie - 1 noiembrie 2020

Vacanţa de iarnă: 23 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021

Vacanţa intersemestrială: 30 ianuarie - 7 februarie 2021

Vacanţa de primăvară

- Paştele Catolic (2 - 11 aprilie)

- Paştele Ortodox (30 aprilie - 9 mai)

Vacanţa de vară: 18 iunie 2021 - data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022.

Urmatorul articol
Citește și:

Minora de 13 ani, din Târgu Jiu, snopită în bătaie de alte adolescente, nu-și poate reveni din șoc: ”Îmi vine să mă omor”

 Cum și-a pregătit Alina Sorescu fata cea mare pentru prima zi de școală. FOTO

Cornelia Catanga, adevărul despre despărțirea de Aurel Pădureanu. Ultimele declarații făcute de artistă: ”Am decis să luăm o pauză”

Ramona Olaru, mesaj cu subînțeles pentru Cuza! ”Ar trebui să încetez..."

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies