Nelu Tătaru: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea epidemia de coronavirus”

Când va reapărea epidemia de coronavirus în România? Nelu Tătaru a făcut anunțul.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Nelu Tătaru: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea epidemia de coronavirus”

Nelu Tătaru, despre reapariția coronavirusului

Nelu Tătaru a declarat, miercuri seară, că epidemia de coronavirus ar putea reapară în România după 15 octombrie. 


In articol:

"Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi. După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare.

Citeste si: Alex Bodi o umilește pe Bianca Drăgușanu. A spus tot pe rețelele de socializare: „Asta e răzbunarea mea...”

Citeste si: Dinu Maxer a făcut anunțul devastator: „Are cancer”. Vestea a căzut ca un trăznet peste familia artistului

Citeste si: Mirela Vaida le ia apărarea soților Vulpița și Viorel: „Ce au făcut oamenii ăștia, au luat pâinea cuiva?”

Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități. În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie", a spus Nelu Tătaru la B1. 

Începe testarea în masă pentru coronavirus. A fost finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României, care va avea loc în perioada iunie - septembrie 2020, potrivit Ministerului Sănătății.

Începe testarea în masă pentru COVID-19

„Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecție a sănătății populației. Institutul Național de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra și va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate.

Conform estimărilor, un numar de 29019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi etc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Studiul de seroprevalență va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare. Vor fi persoane fără semne și simptome de boala infecțioasă, în conformitate cu prevederile legale și care își vor exprima consimțământul informat de participare la studiu.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate