Nelu Tătaru, mesaj pentru românii din străinătate care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau Revelion

Actualitate

Nelu Tătaru, mesaj pentru românii din străinătate care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau Revelion

Ministrul Sănătății a spus în ce condiții se pot întoarce românii de peste hotare acasă de sărbători!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat în ce condiții se pot întoarce acasă, românii plecați în străinătate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Județean din Constanța, iar în timpul acesteia a vorbit și despre românii de peste hotare care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau de Revelion. Ba mai mult decât atât, Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca în România să fie impusă carantină de Crăciun și Revelion.

Citeste si: Medicii din București au ajuns la capătul puterilor. Apelul disperat al unui șef de secție ATI: „Toţi ne roagă să îi salvăm. Nu ştim cum să mai facem faţă”

Citeste si: Anunț alarmant al oficialilor UE: „Nu vor fi suficiente doze de vaccin pentru toți cetățenii europeni până în 2022”

Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet, la fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

În ce condiții pot reveni românii acasă
În ce condiții pot reveni românii acasă[Sursa foto: PixaBay]

În ce condiții pot reveni românii acasă

Nelu Tătaru a vorbit despre românii plecați peste hotare, care vor să se întoarcă acasă de sărbătorile de iarnă.  „După cum știți, sunt acele țări care o rata de infectare mai mare ca a anoastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății a explicat că nu se va impune carantină la nivel național. „Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a spus Nelu Tătaru.

sursa- Observator News