News Alert. Mai multe puncte de la graniță sunt închise. Ne izolăm de vecini

Granițe închise. Asta e prima decizie luată de Marcel Vela, ministrul de Interne. Autoritățile din România au început să ia decizii radicale după decretarea stării de urgență.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

News Alert. Mai multe puncte de la granițe sunt închise. Ne izolăm de vecini

Granițe închise. Prima măsură luată de Vela


In articol:

Chiar dacă momentan se aplică în câteva puncte de la granițe, numărul acestora a crescut în ultimele zile, iar trendul pare să ducă la izolarea țării pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului. Circulația rutieră și feroviară este oprită în multe puncte de trecere a frontierei cu țările vecine. Măsura a fost luată de ministrul de Interne, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului, anunță Digi24. Măsura va fi dublată și de altele după ce, începând de mâine, intră în vigoare starea de urgență decretată de Klaus Iohannis. 

Cum luptăm cu Coronavirus: Trenurile au fost anulate, puncte de la granițe închise

Mai multe trenuri care fac legătura cu Ungaria și Austria sunt anulate pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru că mai multe puncte de la granițe sunt închise, vor fi anulate legăturile dintre Oradea-Debrecen, Satu Mare - Debrecen și Satu Mare - Viena dar și cursele de retur.

News Alert. Mai multe puncte de la graniță sunt închise. Ne izolăm de vecini

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. Decizia CFR a fost luată în contextul închiderii punctului de trecere a frontierei Valea lui Mihai, din județul Bihor.

În Bihor, singurul punct de trecere a frontierei cu Ungaria care mai este deschis în acest moment este Borș.

Citeste si: Ce ne așteaptă în plină criză COVID - 19. Prognoza meteo sau Coronavirusul ne bagă în case?

Citeste si: Antonia și-a răsfățat fanii. Le-a arătat ce vede Velea în dormitor...

Citeste si: Mesajul domnului Ugur Yesil, CEO Kanal D Romania: "Înfruntam cea mai grea criza a vietilor noastre"

Citeste si: ”Cum m-am vindecat de coronavirus”! Dezvăluirile unui pacient care s-a luptat cu teribila boală

Citeste si: Iubitul Simonei Halep, Toni Iuruc, a fost acuzat că s-a implicat într-o afacere de 100 de milioane de euro cu Sorin Oprescu: “O adevărată “familie” care atacă în haită bugetul Capitalei”

Ce se întâmplă la punctele de frontieră din Arad și Rădăuți

În Arad, un alt punct închis este Turnu. La granița cu Ucraina, a fost închis punctul din Sighet, însă rămân deschise Halmeu și Siret.

La granița cu Moldova au fost închise punctele Rădăuți Prut și Oancea Anterior.

Citeste si: Epidemia de coronavirus nu e nouă, a îngrozit lumea şi în 2003! Virusul s-a răspândit tot din China şi a dispărut după 8 luni!

Citeste si: COVID-19.Medic din Italia, anunț cutremurător. „Va fi catastrofă....”

Citeste si: O actriţă celebră îi învinovăţeşte pe români că au răspândit coronavirusul şi că, astfel, artiştii independenţi pierd banii din spectacolele anulate: “Inconştienţa afectează sute de oameni care nu au nici o vină”

La frontiera cu Bulgaria mai sunt deschise punctele Vama Veche, Ostrov, Giurgiu și Calafat, în timp la granița cu Serbia mai sunt funcționale punctele Porţile de Fier 1, Moraviţa şi Jimbolia, restul fiind închise unilateral de statul vecin.

Starea de urgență instituită începând de mâine, ar putea aduce noi restricții, având în vedere că una dintre măsurile excepționale care pot fi instituite este limitarea circulaţiei vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore.

Închiderea granițelor a început cu Serbia

Decizia ministrului Marcel Vela este o continuare a deciziei luate în urma unor discuții diplomatice pe axa România - Serbia.

În contextul extinderii epidemiei de coronavirus în România, autoritățile de la Belgrad au decis închiderea mai multe puncte de frontieră de la granița cu România ca măsură de precauție, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În urma unei discuții la nivel diplomatic între România și Serbia, se închid următoarele puncte de fronieră comună:

PTF Vrbica – Valcani- specific rutier;
PTF Nakovo – Lunga- specific rutier;
PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;
PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;
PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval;
PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval;
PTF Kusjak - Porțile de Fier II – rutier.

Citeste si: Ce înseamnă starea de urgență anunțată de către Klaus Iohannis

„Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID-19", menționează autoritățile din România.

În continuare, traficul de frontieră între România și Serbia se va derula prin trei puncte:

P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș)
P.T.F. Jimbolia (județul Timiș)
P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

Citeste si: Toate slujbele ţinute de Papa Francisc de Paşti vor avea loc fără public

Citeste si: Mihai Şora, îndemn la izolare: Stăm cuminţi în casă, da?

Revenirea românilor din Diaspora a scindat poporul

Granițele se închid și ca urmare a creșterii numărului de pacienți depistați pozivit cu COVID - 19. Mai multe cazuri s-au declanșat din cauza românilor veniți din zona zero a Europei - Italia.

Serghei Mizil a avut un mesaj dur la adresa conaționalilor care fug de coronavirus din Italia, ţară aflată în carantină din cauza epidemiei..

„Nu se poate ce se întâmplă la ora actuală în țara asta. Am avut asociați, oameni, români plecați în Italia. Înțelegeți-mă bine ce spun. Nu mă refer la toți românii din Italia. Mă refer la cei cu „como se dice”. Și acum veniți cu capetele înapoi acasă. Păi, nu vă mai e frică de ciuma roșie? E mai periculoasă decât virusul. Voi, în străinătate, ați votat trei zile. Unde l-ați văzut zilele astea pe Iohannis? Al nostru… nimic. Toți vorbeau stricat românește, aveau accentul ăla italienesc. Ridicau vocea. Veniți și vă ascundeți în România. Stați la voi acasă, în Italia. Eu n-am văzut președinte, când toată lumea e în criză, să nu scoată un cuvânt. Dacă aș putea, acum, aș inventa un partid naționalist. Când vin ăștia la frontieră, „che dice?”. Rămâi la tine acolo, în Italia, dacă ți-ai uitat limba. Stați în Italia că e frumos acolo”, a spus Serghei Mizil pe facebook.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate