Serghei Mizil îi face praf pe românii din Italia care fug de coronavirus: „Când vin ăștia la frontieră, „che dice?”. Rămâi la tine acolo, în Italia, dacă ți-ai uitat limba”

Serghei Mizil îi face praf pe românii care fug de coronavirus din Italia pentru a reveni în ţară.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

Serghei Mizil îi face praf pe românii care fug de coronavirus din Italia, ţară aflată în carantină din cauza epidemiei.. „Nu se poate ce se întâmplă la ora actuală în țara asta. Am avut asociați, oameni, români plecați în Italia. Înțelegeți-mă bine ce spun. Nu mă refer la toți românii din Italia. Mă refer la cei cu „como se dice”. Și acum veniți cu capetele înapoi acasă. Păi, nu vă mai e frică de ciuma roșie? E mai periculoasă decât virusul. Voi, în străinătate, ați votat trei zile. Unde l-ați văzut zilele astea pe Iohannis? Al nostru… nimic. Toți vorbeau stricat românește, aveau accentul ăla italienesc. Ridicau vocea. Veniți și vă ascundeți în România. Stați la voi acasă, în Italia. Eu n-am văzut președinte, când toată lumea e în criză, să nu scoată un cuvânt. Dacă aș putea, acum, aș inventa un partid naționalist. Când vin ăștia la frontieră, „che dice?”. Rămâi la tine acolo, în Italia, dacă ți-ai uitat limba. Stați în Italia că e frumos acolo”, a spus Serghei Mizil pe facebook.

Citeste si: Cum se va schimba programul angajaților din cauza coronavirusului? Noi măsuri impuse de autorități

Citeste si: Alertă la Sibiu! Un avion cu 90 de pasageri a venit din zona roșie de coronavirus a Germaniei

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: Mesajul disperat al unei românce din Italia! E în "zona roşie" şi imploră...Uite prin ce trece în aceste momente!

Declaraţiile lui Mizil vin în contextul imaginilor de la Vama Nădlac cu românii care se întorc din Italia. Sute de mașini așteaptau să intre în România, marți seară, prin Vama Nădlac II. Situația devine alarmantă în condițiile în care numărul oamenilor infectați cu virusul COVID - 19 s-a mărit.Coada de la Vama Nădlac este doar un episod din ultimele care s-au desfășurat în ultimele zile. Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia. „Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră. (vezi 30 de imagini ireale din Italia aflată în carantină)

Serghei Mizil îi face praf pe românii care fug de coronavirus. La Vama Nădlac a fost haos

Venirea în masă a românilor din Italia a tensionat situația la granițe, dar lucrurile decurg bine din punct de vedere tehnic. Aplicația de monitorizare a traficului în Punctele de Trecere ale Frontierei, cea care indică timpul mediu de așteptare pentru a ajunge la control, arată că se stă doar 10 minute. Imaginile arată faptul că în această seară, la frontiera Nădlac, pe sensul de intrat în țară, traficul este crescut. Nu știm dacă acest lucru are legătură cu COVID 19, dacă românii fug din calea lui și din această cauză se reîntorc în România. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a înăsprit măsurile pentru a proteja populația de COVID 19, virusul care este din ce în ce mai răspândit în Italia, și, izolat, este semnalat chiar și în unele orașe din România. Astfel, s-a luat măsura ca toți cetățenii care vin în România din zona roșie a Italiei, zona în care sunt cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus, urmează să intre direct în carantină, în zonele destinate pentru carantină. „Dacă vor prezenta simptome de coronavirus, vor fi internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș"  din Timișoara", a spus Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad. În ceea ce îi privește pe cetățenii care vin în România din zona galbenă a Italiei, aceștia vor intra timp de 14 zile în autoizolare, a spus Lucian Cozma.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute, notează RTV. net. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia.” a mai explicat Buda. Toți cetățenii care vin în România din zona roșie a Italiei, zona în care sunt cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus, urmează să intre direct în carantină, în zonele destinate pentru carantină. Mulţi susţin că vin din alte zone pentru a evita cele 14 zile de izolare.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant împotriva coronavirusului

Două noi cazuri de coronavirus, în București și Iași! Sunt 31 de cazuri confirmate în România

Alertă maximă! Pensionarii care rămân fără banii promiși de către autorități

Unghiile lungi, un risc in plus de infectie cu coronavirus. Cum te speli corect pe maini daca ai manichiura cu gel

Mădălin Ionescu critică măsurile luate de autoritățile române împotriva coronavirusului: „Monitorizarea e superficială, iar carantina cât se poate de lejeră”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies