Ninge în România! Imagini spectaculoase cu zăpada în luna mai

Imagini incredibile cu ninsoarea din luna mai!

Distribuie pe:

Autor: A.V.


In articol:

fara descriere

Pare-se că iarna nu ne-a părăsit nicio secundă! Prima ninsoare a lunii mai a fost surprinsă chiar la Predeal. Mai mult decât atât, pe platoul Bucegilor, stratul se zăpadă depășește un metri. Nici Brașovul nu a rămas fără zăpadă! De asemenea, și pe DN 18, Pasul Prislop, ninge.

fara descriere

Transalpina, acoperită de zăpadă

Nici Transalpina nu a scăpat de zăpadă! Stratul depășește, deja, trei metri. Vremea este în continuare nefavorabilă.

„Pe asfalt, sub zăpadă, este un strat gros de gheață și asta face ca intervenția să se desfășoare mai greu. Sunt utilaje care împrăștie și material antiderapant. Există riscul să ne oprim dacă vor fi din nou ninsori. Mai sus, a fost lapoviță, avem un cod galben de ninsori pentru zona montană și, dacă va îngheța, ne vom retrage pentru că am pune viețile deservenților în pericol. Sunt zone unde, odată cu topirea zăpezii și a ploilor, au căzut de pe versanți pietre și grohotiș. Urmează să fie îndepărtate. Stratul de zăpadă atinge, în unele zone, 3-4 metri”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Citeste si: Vremea a distrus locuințe și drumuri din România! Și astăzi va fi cod galben de furtuni, descărcări electrice și ninsori în țară

Citeste si: Raed Arafat, mesaj important pentru populație: ”Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă să nu meargă spre ea”

Citeste si: Cod galben pentru jumătate din țară, inclusiv Capitala în următoarele două zile. Vremea va fi deosebit de rece

„Nu putem să spunem o dată exactă în care să fie redeschisă circulația. Cert este că ne vom lua toate măsurile de siguranță astfel încât să nu fie nimeni în pericol atunci când va tranzita cea mai înaltă șosea din România. Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar cădea o piatră în fața unei mașini ori pe mașină. Este riscant. Le transmitem șoferilor să nu se aventureze pe această șosea pentru că drumul rămâne închis până când va fi curățat. Noi vom anunța când se va relua circulația”, a mai spus oficialul.

Bâlea Lac - risc de avalanșă

În Munții Făgăraș, Bâlea Lac este împrejmuită doar de zăpadă. Stratul este consistent, de aproape doi metri, iar Salvamont Sibiu anunță că există un risc însemnat de producere de avalanșe.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate