Noi focare de infecție! cu coronavirus! Două sate din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină pentru 14 zile

Satele Toflea şi Brăhăşeşti din judeţul Galaţi sunt plasate în carantină pentru 14 zile începând de duminică, după ce 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infecţiei, ceea ce a impus izolarea la domiciliu a altor 284 de persoane.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Noi focare de infecție! cu coronavirus! Două sate din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină pentru 14 zile


In articol:

”Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Art. 1 Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, anunţă Prefectura Galaţi.

 Măsura, care vizează mii de persoane, a fost impusă după ce 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus,  iar unul a murit din cauza infecţiei. În urma anchetei epidemiologice, 284 de persoane, contacţi direcţi ai celor bolnavi au fost izolaţi la domiciliu.

Citeste si: Mama fetelor lui Cotabiță, mesaj emoționant către Aela: ”Te iubesc mult de 37 de ani si o sa continui sa o fac si dupa ce nu voi mai fi”

Deplasarea persoanelor, limitată de autorități

În zona carantinată se aplică în mod corespunzător toate interdicţiile şi restricţiile stabilite în perioada stării de alertă.

De asemenea, se va limita la maximum deplasarea persoanelor cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată pentru izolare/carantină şi se va monitoriza permanent respectarea acestor măsuri prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi. 

”Se instituie ca măsură obligatorie evaluarea de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor cu domiciliul, reşedinţa, ori cu adresa declarată pentru izolare/carantină şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică / Ministerul Sănătăţii. Art. 11 Orice derogare de la Ordinul Comandantului Acţiunii nr. 76456 din 23.05.2020 privind instituirea carantinei în localităţile Toflea şi Brăhăşeşti din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi se va realiza prin Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi, cu aprobarea prefectului”, se mai arată în decizia transmisă de Prefectura Galaţi.

Conform celei mai recente statistici, în judeţul Galaţi sunt înregistrate 566 de cazuri de coronavirus.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate