Noi scumpiri de la 1 august. Pentru ce servicii vor plăti românii mai mulți bani

Scumpiri noi pentru români de la 1 august. Ce impozite intră în vigoare.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Începând de astăzi, 1 august 2022, se aplică noi scumpiri pentru buzunare românilor, ca un efect al schimbării Codului Fiscal. Despre ce servicii și produse este vorba și pentru care vor scoate mai mulți bani din buzunar.

Noi scumpiri de la 1 august

De la 1 august, primele două scumpiri majore și importante pentru mai mulți români sunt țigările și alcoolul. Acciza totală pentru tutun se majorează la 594,97 lei/1000 țigarete, o scumpire cu 31 de lei.

Îngrijorarea prețurilor mai mari o vor simți și persoanele care joacă la casele de pariuri sau jocurile de noroc, întrucât impozitul a fost majorat. Pragurile de impozitare pentru jocurile de noroc vor fi următoarele:

  • Pentru jucătorii care câștigă până la 10.000 de lei inclusiv, impozitul va fi de 3 la sută
  • Dacă jucătorul câștigă este între 10.000 de lei și 66.750 de lei, impozitul este de 20 la sută pentru suma care depășește 10.000 de lei la care se adaugă o taxă de 300 de lei
  • Dacă jucătorul câștigă sume care depășesc 66.750 de lei, atunci jucătorul va plăti un impozit de 11.650 de lei plus 40 la sută din suma care depășește 66.750 de lei

Citeste si: Banii de la Guvern, o tristă consolare pentru familiile victimelor din Colectiv. Când vor primi despăgubirile: "Bătaia de joc este la un alt nivel deja"| EXCLUSIV

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ce impozite intră în vigoare în scumpirile de la 1 august

Codul Fiscal vizează și salariile part-time. Mai exact, salariile sub nivelul celui minim vor fi taxate ca și cum ar fi întregi. Excepție de la acest impozit o vor face studenții cu vârste sub 26 de ani, pensionarii care beneficiază de pensie din sistemul public, dar și persoanele care au mai multe contracte part-time.

Categoria din urmă este vizată dacă valoarea cumulată a venitului nu depășește valoarea salariului minim pe economie.

scumpiri 1 august

Pentru ce vor scoate mai mulți bani românii din buzunar

[Sursa foto: PixaBay]

Plafonul pentru facilitățile fiscale în agricultură și construcții scade de la 30.000 de lei până la 10.000 de lei. Sumele care depășesc 10.000 de lei nu vor mai beneficia de facilități fiscale.

Valul de scumpiri vine ca efect în urma modificării Codului Fiscal. Ordonanța 16/3022 pentru această modificare prevedere contribuțiile de asigurări sociale și de sănătate, datorate de către persoanele fizice angajate în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, nu pot fi sub nivelul celor aplicate la salariul de bază minim brut pe țară.

Citeste si: Fiul lui Kamara are nevoie de o nouă operație! Care este starea de sănătate a micuțului? "Este un pas foarte mare!"

În afară de studenți și pensionari, scutite de aceste impozite sunt și persoanele cu dizabilități sau alte categorii cărora, prin lege, li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum a reacționat Alex Leonte, după ce au apărut imaginile cu Theo Rose și Anghel Damian! Ce au observat internauții: „Plâng și...”

BANCUL ZILEI: Cu soțul la psiholog. Terapeuta:“De asta are nevoie soțul tău, de cel puțin 3 ori pe săptămână"

Curs valutar BNR, marți, 9 august 2022. Cât costă astăzi un EURO? Cursul valutar la zi

Ion Țiriac, remarci la adresa Simonei Halep: „În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace”

L-au LICHIDAT pe loc! Toată Rusia este în DOLIU

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Cele mai periculoase alimente. Mulți le cumpără, dar nu știu la ce se expun

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies