Noile buletine cu CIP i-au împărțit pe români în două tabere! „Ortoxodia şi religia nu permit aşa ceva”

Autoritățile s-au gândit că inițiativa lor va fi primită cu brațele deschise, însă nu a fost deloc așa. Iată motivul pentru care unii se opun.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

România vrea ca până în 2031 toată lumea să aibă noile buletine cu CIP, unde vor fi stocate toate datele personale ale utilizatorului precum amprentele și imaginea biometrică, dar alte informaţii persoanale de identificare. De asemenea, noul document va avea noi dimensiuni, mai mici, de mârimea unui card bancar sau a unui permis de conducere.

De asemenea, buletinul va fi securizat cu un cod PIN pe care doar posesorul îl va cunoaște.

Noul document va ține locul și cardului de sănătate și pașaportului, fiind recunoscut la nivel mondial. De asemenea, cu ajutorul lui va putea fi obţinut cazierul judiciar, dar şi adeverinţe de la Direcția Regim permise de conducere. Programul pilot de emitere a noului buletin a debutat ieri, la Cluj Napoca. Momentan, va fi disponibil doar pentru cinci mii de clujeni, în schimbul sumei de 14 euro, iar în restul țării peste un an și jumătate. 

„Această carte de de identitate conține elemente suplimentare de siguranță și se datorează noilor tehnologii, ce ce îi conferă proprietarului o protecție suplimentară cu privire la identitatea proprie și previne într-o mai mare măsură situațiile de furt de identitate”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne. 

Autoritățile au fost aproape sigure că implementarea noului buletin cu CIP, despre care spun că le va ușura românilor viața, va fi primit cu brațele deschise de toți cetățenii, dar nu este deloc așa. Iată ce spun unii sceptici. 

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

De ce unii români nu privesc cu ochi buni noul buletin cu CIP

Cuvântul „CIP” pare să fie un termen destul de sensibil pentru români. Astfel, noul buletin a împărțit țara în două tabere, a celor care cred că este o idee foarte bună și abia așteaptă să-l schimbe pe cel vechi și a celor care nu văd cu ochi buni inițiativa autorităților. Dar nu este o altă cale, căci țara noastră este nevoită să facă acest demers pentru a se alinia cu cărţile de identitate la formatul celor europene.

Citeste si: Noile buletinele electronice au fost lansate. Cluj-Napoca este primul oraș unde vor fi folosite

„Personalele nu se dau. Ortoxodia şi religia nu permit aşa ceva. Noi suntem ortodocşi, ne iubim ţara şi patria”, a spus un cetățean. 

Citeste si: Cum arată și cât costă noul buletin electronic românesc

Totuși, înainte ca buletinele digitale să fie un lucru comun în România, primăriile vor trebui să fie digitalizate. Tocmai acesta este și motivul pentru care noile documente se eliberează la Cluj, pentru că primăria din Cluj Napoca este cea mai modernă la ora actuală. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bulgaria, decizie importantă pentru români! Elimină orice restricție de călătorie până la finalul sezonului

Mircea Diaconu îl face praf pe Traian Băsescu. După ce l-a comparat cu "o fetiță analfabetă", actorul îl atacă din nou: "A luat-o razna, cu demențe, prostii și...

După cazul din Botoșani, un bărbat din Cluj dorește să se vaccineze pentru a treia oară. "Pot să aștept, în caz că vă rămân doze"

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Casa de Pensii a dat ordin! Vor rămâne fără pensii. Ce document trebuie depus imediat

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

SE LĂFĂIE ÎN LUX. Imagini din avionul cu care Klaus și Carmen Iohannis au zburat la New York

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies