Nou focar de pestă porcină africană în judeţul Timiş

Autoritățile sunt în alertă după ce a fost descoperit un nou focar de pestă porcină africană la noi în țară.

Autor: A.M.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat în judeţul Timiş, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost depistat primul focar. Mai multe localităţi au fost incluse în Zona infectată şi în Zona tampon.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Timiş, prefectul Liliana Oneţ a convocat o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la trei porci mistreţi.

”În data de 25 mai, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a fost anunţată de existenta a trei cadavre de mistreti, în vârstă de aproximativ 1-2 ani, pe Fondul de vânătoare nr. 61 Moşniţa aparţinând AJVPS Timiş. Au fost prelevate probe de către inspectorii DSVSA Timiş. In urma examinarii probelor a fost depistată pestă porcină africană la mistreti, iar probele au fost trimise la I.D.S.A. Bucureşti pentru confirmare. În cursul după-amiezii de azi, I.D.S.A. Bucureşti a confirmat existenţa pestei porcine africane la cei trei misteţi, drept urmare, în cadrul şedinţei C.L.C.B. au fost luate măsuri conform actelor normative în vigoare”, se arată în comunicat.

Citeste si: După focarele de coronvirus, un altul a fost descoperit! Se suspectează că pesta porcină a lovit din nou 

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

 

Astfel, prin hotărârea dată de CLCB a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană, fiind stabilită zona afectată – care reprezintă o rază de 13 kilometri de la locul în care au fost găsite cadavrele de porci mistreţi, formată din:

Zona Infectată cu o rază de 8 kilometri care cuprinde localităţile Urseni, Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Albina, Bucovăţ, Bazoşu Nou, Remetea Mare, Giarmata Vii, Ghiroda, Timişoara: zona Modern, zona Ciarda şi zona Buziaşului.

Citeste si: Niciun nou caz de contaminare cu Covid-19 în China, o premieră de la declanşarea pandemiei

 

Zona control temporar (tampon) de încă 5 kilometri în exteriorul zonei infectate care cuprinde localităţile Uliuc, Unip, Icloda, Sacoşu Turcesc, Dragşina, Bazoşu Vechi, Izvin, Recaş, Rudicica, Timişoara (zona Mehala şi zona Freidorf).

La sfârşitul săptămânii trecute a fost depistat un prim focar de pestă porcină, după ce cadavre a unor porci mistreţi au fost găsite la marginea unei păduri în zona localităţi Chevereşu Mare din judeţul Timiş.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A doua Înviere a provocat un scandal monstru: ”De câte ori învie Iisus?”

Vulpița s-a angajat! După prima zi de muncă, tânăra din Blăgești a izbucnit în lacrimi

Bogdan Vlădău, declarație emoționantă după ce soția lui a născut: "În momentul în care te-am ținut în brațe..."

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies