Nou proiect de lege! Se va introduce vinieta pentru București. Cât costă pentru o zi

Un nou proiect de lege pentru Capitală: vinieta pentru București. Cât va costa pentru o zi, o lună și chiar un an!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

VINIETA PENTRU BUCURESTI. Cat costa pentru vinieta pentru Bucuresti 

Primaria Bucuresti a stabilit costul pentru vinieta de Bucuresti, taxa pentru masinile care intra in oras

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că are un nou proiect de lege care are legătură cu orașul. Toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau în Ilfov vor intra în Capitală, de la 1 ianuarie 2020, doar după achitarea unei viniete. Acest proiect este făcut cu ideea de a combate poluarea din București. Proiectul urmează să intre în dezbatere.

Vinieta „Oxigen – B” pe zi în Capitală va costa 10 lei, pentru o lună 75 de lei, iar pentru un an 1.900.

„Vom introduce vinieta electronică pentru circulația rutieră pe drumurile publice din București. Prima categorie: pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, se va achiziționa vinieta electronică Oxigen-B (București) de acces pentru o zi care va costă 10 lei”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si: Ignoranța ucide! Ce au putut să facă un tată și fiica lui la mare, la Eforie! Salvamarul i-a salvat în ultimul moment din ghearele morții

Citeste si: Gheorghe Dincă, adus la Tribunalul Olt! Ce s-a întâmplat cu el

Citeste si: Ingineră la multinațională, acuzată că și-a ucis trei copii! Unde a fost găsit unul dintre ei

VINIETA PENTRU BUCURESTI. Cine sunt persoanele scutite de taxă

Persoanele care locuiesc în București și în județul Ilfov sunt scutite de această taxă. Mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule prin centrul Bucureștiului. Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă electronică „Oxigen-C” de 75 de lei pe lună sau 900 lei pe an.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat Vinieta pentru Bucuresti si costul acesteia

Dacă autoturismele înmatriculate în alte orașe sau țări sunt și cu grad ridicat de poluare, adică Non euro, Euro 1, Euro 2 vor fi complet interzise în Centrul Capitalei (pe care îl voi defini). Excepția fac doar mașinile din județul Ilfov unde în cea mai mare parte locuiesc tot bucureșteni și reprezintă zona metropolitană a capitalei”, a continuat Gabriela Firea.

Cine nu plătește taxa, se sancționează cu amendă de la 1500 lei până la 2000 lei. Proiectul ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, conform Libertatea.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate