Nu mai sunt locuri la secția ATI de la Institutul Nasta și pavilionul COVID. Manager spital: „Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient”

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat că în acest moment nu mai există locuri în secția ATI și în pavilionul COVID din cadrul spitalului. Managerul spune că este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Nu mai sunt locuri la secția ATI de la Institutul Nasta și pavilionul COVID. Manager spital: „Nu putem face internări decât decât în momentul în care se externează un pacient”
Nu mai sunt locuri la secția ATI de la Institutul Nasta și pavilionul COVID. Manager spital: „Nu putem face internări decât decât în momentul în care se externează un pacient”


In articol:

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat, la Digi24, că spitalul nu mai poate face internări, decât dacă unul dintre pacienți se externează.

Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID”, spune ea.

De asemenea, Beatrice Mahler precizează că cei care sunt contacți ai unei persoane pozitive trebuie să anunțe Direcțiile de Sănătate Publică pentru a fi testați.

„Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP-ul pentru a fi testați pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică.

Citeste si: Vom scăpa de coronavirus? Epidemiolog: „Niciodată! Va rămâne cu noi pentru totdeauna!“

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Bilanț COVID-19, 24 iulie: Alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul fiind de 42.394

Citeste si: Breaking News. Iohannis a promulgat legea. Ce se schimbă

Orice persoană care este contact cu o persoană pozitivă poate beneficia de testarea moleculară, trece prin triajul epidemiologic, este evaluată de medicul pneumolog și poate beneficia de testare. E adevărat însă că există o perioadă din momentul contactului până în momentul apariției simptomelor sau pozitivării testului, dar este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, ca testarea să fie făcută și să avem un număr cât mai mare de persoane care se testează”, a declarat managerul.

Este prima etapă prin care putem depista persoanele care sunt infectate și ulterior, prin respectarea izolării, să reducem numărul de cazuri. Este obligatoriu să ne mobilizăm în următoarele 2 - 3 săptămâni în această direcție.

În acest moment suntem pe un trend ascendent. În acest moment încă avem o prima etapă de aplicare a legislației, care tocmai a fost aprobată. Cu siguranță că vor veni și soluțîi. E nevoie de implementarea lor rapidă pentru ca omul care are nevoie de asistență medicală să beneficieze de ea", a completat medicul Beatrice Mahler.

Pacienții sunt direcționați în alte spitale

Managerul Beatrice Mahler a spus că pacienții care ajung la Institutul Nasta sunt evaluați, însă dacă este necesară internarea, aceștia vor fi direcționați către alte spitale.

La noi nu se poate vorbi de internări. Suntem în legătură cu Centrul Operativ. Noi evaluăm pacienții care ajung la Institutul Nasta, care ajung la camera de garda, la pavilionul COVID. Dacă vin cu simptomatologie și declară că sunt contacți, nicio persoană nu va pleca din Institutul Marius Nasta fără să fie evaluată și fără să fie recoltată.

Însă ar fi foarte bine ca acest lucru să se facă sub o monitorizare strictă a celor din DSP pentru că și plimbarea lor pe stradă sau în mijloacele de transport în comun este un pericol pentru ceilalți cetățeni. De aceea noi nu îi refuzăm, suntem aici și îi ajutăm pe toți cei care vor să vină însă acest lucru ar fi foarte bine să se realizeze organizat prin intermediul DSP.

Sunt și în acest moment, zilnic, persoane care vin pentru că sunt contacți ai unor persoane pozitive sau sunt simptomatici. Din ce informații am au mijloacele de transport cu care vin către noi, iar dacă ne sună le recomandăm să sune la ambulanță pentru a fi transportați dacă sunt simptomatici.

Dacă în acel moment noi nu avem disponibil un pat, colaborăm cu colegii noștri de la Centrul Operativ pentru a găși un pat în alt spital, a declarat medicul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum se îmbăta Ion Iliescu în tinerețe, la Moscova: ”Vodca și lichiorul de trandafiri m-au făcut praf!”

Vom scăpa de coronavirus? Epidemiolog: „Niciodată! Va rămâne cu noi pentru totdeauna!“

Cosmina Adam, prima reacție după ce Vulpița și Viorel au fost infectați cu COVID-19: „Din tot ce ni se întâmplă...”

El e fratele secret al lui Alex Bodi: „Dumnezeu mi-a dat o soră și nu alți frați, dar mi te-a dăruit pe tine mai târziu!” FOTO

Lovitură de teatru în cazul Caracal! Alexandra Măceșanu, răpită de un interlop apropiat Clanului Sportivilor? Dezvăluirile lui Gheorghe Dincă EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies