O comoară impresionantă a fost descoperită din întâmplare în zidurile unui conac vechi din Franța. „Este foarte rară!”

O comoară ascunsă a fost descoperită în zidurile unui conac vechi din Franța!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Un cuplu din Franța a găsit în zidurile unui conac vechi, recent cumpărat, o comoară inegalabilă.

Comoară ascunsă, descoperită într-un conac vechi din Franța

După ce a achiziționat un conac vechi situat în Plozevet, o localitate aflată la vest de Quimper, în Franța, cuplul a decis să facă mai multe renovări.

În timpul lucrărilor, muncitorii au descoperit o veritabilă comoară, compusă din 239 de monede din aur, ce datează din epoca regilor francezi Ludovic al XIII-lea şi Ludovic al XIV-lea („Regele Soare”).

Citeste si: Descoperire neașteptată pe o plajă din Venezuela! O comoară a reușit să scoată din sărăcie un sat întreg

Deși uimitoarea descoperire a fost făcută în anul 2019, informația a fost făcută publică joi, 2 septembrie 2021. Potrivit AFP, citată de Agerpres, reprezentanţii casei de licitații Ivoire Angers vor încerca să vândă aceste obiecte la sfârşitul lunii septembrie.

Comoară ascunsă, descoperită într-un conac vechi din Franța

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Printre cele 239 de monede, inclusiv ludovici de aur şi dublu ludovici de aur, se afla şi „un dublu ludovic de aur cu meşă lungă din 1646”, o piesă estimată la 15.000

de euro.  „Este o monedă foarte rară, nu mai există aproape niciuna pe piaţă”, a declarat Florian D'Oysonville, comisar al casei de licitaţii Ivoire Angers, referindu-se la acea monedă care îl ilustrează pe Ludovic al XIV-lea din profil, cu o meşă care îi ajunge până la baza gâtului.

Cum a fost descoperită comoara

Un cuplu francez a hotărât să restaureze conacul pe care îl cumpărase în anul 2012, în Plozevet.

Ei au decis să unească cele trei clădiri de pe acea proprietate în una singură şi au încredinţat lucrările de renovare unor pietrari. Trei meşteşugari au descoperit atunci, în interiorul unui zid, o cutie din metal plină cu monede de aur.

Citeste si: O tanara a descoperit o cutie veche in dulapul bunicilor ei, insa cand s-a uitat mai atent a zarit ceva neobisnuit!

„Cutia era încastrată în zid, fixată între pietre”, a declarat Francois Mion, proprietarul în vârstă de 63 de ani al acelui conac. Câteva zile mai târziu, meşteşugarii „au găsit deasupra unei bârne o traistă cu un al doilea lot de monede”, a adăugat el.

Comoara este „considerată un rod al economiilor făcute, fără îndoială, de un comerciant bogat sau de un agricultor”, a explicat Florian D'Oysonville. Licitaţia va fi organizată de casa Ivoire Angers în data de 29 septembrie.

Potrivit noii legislaţii în vigoare în Franța din iulie 2016, patrimoniul arheologic aparţine 100% statului, însă în cazul comorii din conac se ia în considerare data de cumpărare a conacului, în 2012, și nu cea la care s-a făcut descoperirea. Astfel, suma care va fi obţinută în urma licitației, estimată între 250.000 şi 300.000 de euro, va fi împărţită în mod egal între cei trei meşteşugari care au descoperit comoara și proprietarii conacului.

 

SURSE: ivoire-france.comAgerpres 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum se înțeleg Cătălin Moroșanu și soția lui, Georgiana, de când sportivul s-a mutat singur în alt oraș? "În 14 ani, mereu am fost tot plecat"

Cleopatra Stratan și Edward Sanda, pregătiți să aibă un copil? "Părinții ne susțin"

Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Cea mai importantă rugăciune care se citește pe 26 septembrie 2021

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies