O femeie îi acuză pe medici după ce soţul său a decedat de COVID: "Păstrează medicamentele pentru cine vor ei, ei decid viaţa semenilor"

O femeie îi acuză pe medicii pentru moartea soţului său infectat cu coronavirus.

foto
Autor: Elena Popescu

In articol:

O pacientă COVID care s-a vindecat recent, a fost anunţată că soţul ei a decedat în această dimineaţă la Spitalul din Slatina din cauza coronavirusului. Soţia îndurerată a povestit pentru adevarul.ro prin ce chin a trebuit să treacă ca să îşi salveze soţul.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Ioana şi Tudor Andrei lucrau împreună ca şoferi pe camion, iar luna trecută s-au întors din cursă. Femeia susţine s-au infectat pe drum când se întorceau în ţară. Ioana povesteşte cum au aflat că s-au infectat.

"Suntem şoferi de camion, am venit în ţară şi am fost în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Am venit de la firmă, din Belgia, cu un microbuz, noi venim cu maşina de serviciu, ne asigură transportul.

Şi am venit cinci şoferi: eu, soţul, un băiat- un şofer care a renunţat la serviciu- şi încă doi colegi. În acel microbuz a fost un băiat care, ulterior, după două săptămâni, când a fost testat, pentru că trebuia să se întoarcă la serviciu, a fost depistat pozitiv. Firma la care lucrăm ne-a pus să ne testăm, pentru că venim din România, mergem în Belgia. Şi noi trebuia să plecăm după două săptămâni, dar ne-au sunat şi ne-au întrebat dacă vrem să mai stăm două săptămâni acasă", a povestit Ioana Andrei cum au decurs lucrurile.

Femeia a dezvoltat simptome de COVID, după care mama şi soţul ei. Aceştia s-au testat la laborator privat.

"I-am spus soţului – suntem virusaţi. Mama mea are 81 ani. Mamei i-am dat, deşi am purtat mască, am... A început şi mama să se simtă rău şi, bineînţeles, i-am aplicat tratament. Doamna doctor Veria, un medic extraordinar, poate datorită dumneaei am salvat viaţa mamei mele, ne-a ţinut în priză cu tot ce trebuie, cu tratament, şi am fost în luptă contra morţii.

La două săptămâni, când trebuia să plecăm, a avut şi soţul meu simptome, după ce a fost mama.(...) Ne-am testat acolo la SAMA, înainte să plecăm. Soţul meu a dus pe picioare situaţia, făcându-i injecţii eu, Dexametazonă, tot pachetul, dar seara făcea febră foarte mare, a fost şi un tip solid. L-am adus aici la spital, cu salvarea, bineînţeles, am chemat salvarea", a continuat femeia să depene filmul de groază al morţii bărbatului.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

După ce bărbatul s-a internat, familia nu a reuşit să ia legătura cu el, iar la un momendat, acesta a fost transferat la ATI. Familia era disperată pentru că nu avea nici o veste despre bărbat.

"Ne-au dat un număr de telefon, la care să ne interesăm. Nu mai răspundea nimeni, nici bunul simţ să... Şi la puşcărie te duci la poartă şi te interesezi de el – băi, trăieşte, e viu?- Nu, aici, nu. A stat pe mască de oxigen de vineri până joi, şi după, s-a desaturat. L-am adus vineri şi eu de duminică n-am mai vorbit cu el la telefon, i-au închis telefonul. Avea un telefon de serviciu aici", a spus văduva.

Soţia bărbatului a reuşit să discute cu un medic şi a fost înştiinţată că lipseşte un medicament care este vital în tratarea soţului ei. De atunci femeia a început goana după Tocilizumab.

"Între timp m-am mai interesat de starea lui de sănătate, am reuşit să vorbesc cu un medic, e constantă starea, mi-a spus, dar e afectat pulmonar 50%, iar după, 80%. Dar n-au putut să spună că le lipseşte un tratament din spital. Nu, prin alte intervenţii, bineînţeles, alte persoane, mi s-a spus că ei nu au acel Tocilizumab, acel tratament care are rată de vindecare în Franţa de 95%. Bineînţeles că am spus că eu mă fac luntre şi punte şi mi-am făcut rost de acel medicament, cu fata de aici şi cu băiatul din Bucureşti. A fost o luptă contra morţii, i-am cumpărat de aici trei fiole, au spus că trebuie 12, şi după aceea încă şapte. Până să-i ducă acele trei fiole ginerele nostru, i-a băgat o fiolă de aici de la ei, au zis că nu au, dar după au avut. Păstrează medicamentele pentru cine vor, doamnă, ei decid viaţa semenilor, vieţile noastre! Avem de dat socoteală în faţa lui Dumnezeu şi ar trebui să se gândească că dacă din familia lor ar fi cineva aici- mamă, tată, soţ, copil- ar mai decide între cine aleg? Asta ar trebui să se gândească. Îmi vine să urlu, îmi vine să dărâm clădirea asta din temelii, dar nu va rămâne aşa situaţia", a continuat femeia.

Femeia regretă că şi-a transferat soţul la un spital din Capitală

Ioana Andrei susţine că soţul ei nu a beneficiat de cele mai bune îngrijiri medicale, acum regretă că nu l-a transferat la un spital din Bucureşti.

"Aşa se merge – care trăieşte, trăieşte, care nu, moare!(...) Este o culpă medicală şi nu şi-au dat interesul pentru el. Eu, ieri, am făcut scandal când am venit cu plasma, m-am întâlnit întâmplător cu domnul manager economic şi mi-a spus că s-au făcut toate eforturile şi că i s-a băgat acea plasmă.(...) De unde am eu garanţia că acele medicamente pe care le-am cumpărat eu i le-au aplicat lui? De unde?(...) Să mă liniştesc, să îl duc la locul lui, şi lucrurile nu vor rămâne aşa Toţi suntem datori cu o moarte, dar nu aşa!“, a mai spus femeia, şocată de faptul că mama sa, pentru care a cerut externarea înainte de testul negativ, îngrijind-o în continuare acasă, a rezistat virusului, deşi are 81 ani, însă bărbatul a pierdut lupta. „Mor oamenii cu zile aici. A rezistat mama de 81 ani şi pe soţ îl iau în coşciug", a conchis femeia.

Reacţia spitalului din Slatina

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu au dorit să comenteze acest caz, iar directorul medical al spitalului a spus că nu se poate pronunţa până nu vede dosarul pacientului.

"Am chemat-o aici, mi-a spus, are dreptul să se îndrepte către comisia de malpraxis din cadrul Colegiului Mediclor, să facă o hârtie scrisă şi o să analizăm situaţia. Nu pot să fac niciun comentariu. Nu fac nicio afirmaţie până când eu nu citesc foaia şi până nu mă documentez, nu-mi permit“, a spus dr. Ene.

sursa: adevarul.ro

Citeste si: Care sunt locurile cu cel mai mare risc de infectare cu Covid. Descoperirea făcută de specialiști

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O româncă, luată ostatică și înjunghiată de iubitul italian în timp ce copilul lor de doi ani se afla în casă

Caz revoltător în Sibiu. Fiul unui bărbat mort de Covid a fost sunat de un angajat DSP să-l întrebe cum se simte tatăl lui. „Era înmormântat cu o zi înainte”

Bilanț Covid-19, 12 septembrie! Peste 10.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Horoscop Zilnic Vineri 5 Martie 2021: nativilor PEȘTI le este frică de schimbare

O altă boală face ravagii! 50% din populație o va avea. OMS trage semnalul de alarmă

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Schimbare majoră pentru români. Va fi obligatoriu. Declarații oficiale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies