O mamă se chinuie de șase ani, țintuită la pat, după ce a luat o răceală de la fiica ei.

O mamă se chinuie de șase ani, țintuită la pat, după ce a luat o răceală de la fiica ei.

Social

O mamă se chinuie de șase ani, țintuită la pat, după ce a luat o banală răceală de la fiica ei. Ce s-a întâmplat cu ea în tot acest timp. Medicii au reușit abia acum să-i pună un diagnostic: „Tot apăreau noi simptome"

O simplă răceală avea să îi schimbe complet viața.

Amy Ironside Wood, o femeie din Nottingham, Anglia, a rămas țintuită la pat din cauza unui diagnostic aparent banal. O simplă răceală luată de la fiica ei avea să îi schimbe definitiv viața și să îi provoace un adevărat calvar.

Din cauza acestui virus, femeia suferă de oboseală cronică, dar și de ligamente slăbite. Tocmai din această cauză este nevoită să stea în pat 22 de ore pe zi, dar și să poarte o orteză în jurul gâtului atunci când se ridică în picioare, notează Mirror.

Cum a început calvarul?

Se pare că în urmă cu șase ani, fiica acesteia, Willow, a contactat virusul de la creșă, însă după o săptămână nu mai avea simtome. Din nefericire, lucrurile nu au stat la fel pentru Amy Ironside. Femeia tocmai ce își sărbătorise aniversarea de 31 de ani, atunci când a început să simtă că ceva este în neregulă cu ea:  „Tot apăreau noi simptome. Credeam că sunt puţin răcită. Nici măcar nu aveam febră''.

Citește și: O tânără a ajuns la medic cu o banală durere de umăr, dar s-a trezit din senin cu un diagnostic crunt. După o lungă suferință, boala a învins: „Era o adolescentă normală, avea poftă de viață"

Citește și: Caz halucinant în Iași! Medicii au crezut că o pacientă este însărcinată, însă ce au descoperit în trupul tinerei i-a lăsat pe toți cu gura căscată

După aceea, situația a luat o întorsătură neașteptată, întrucât femeia abia mai reușea să se ridice din pat și îi era din ce în ce mai greu să aibă grijă de fiica ei. Din cauza nefericitului incident, Amy a fost nevoită să reducă aproape complet activitatea fizică, deși era o fire sportivă.

„Am trecut, literalmente, peste noapte, de la a merge la sală de trei ori pe săptămână la a mă strădui să mă ridic din pat.

Când Willow avea nevoie de mine noaptea, când era mică, trebuia să mă târesc pentru că eram prea slăbită ca să mă ridic'', a declarat femeia, conform sursei menționate anterior.

De asemenea, femeia a făcut mai multe investigații pentru a afla care este cauza, asta după ce tatăl său a bănuit că ar putea suferi de oboseală cronică.  „Este dificil pentru că ei știu ceva despre asta – și recunosc liber asta – nu există tratament, îți spun să mergi acasă și să te culci'', a mai spus aceasta.

A primit încă o lovitură de la viață 

Din păcate, familia lor a fost încercată din nou de viață anul trecut. Nick, soțul lui Amy, a primit un diagnostic crunt – melanom în stadiul 3. El era stâlpul familei sale, mai ales că aducea toate veniturile în casă.

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Cei doi au suferit enorm. Din cauza faptului că boala și-a pus amprenta asupra lor, au decis ca Willow să fie îngrijită de bunici pentru a primi atenția necesară.

În luna februarie a anului trecut, cei doi soți au mers la un medic din Barcelona pentru a afla mai multe despre diagnosticul ei. În urma diagnosticului de instabilitate craniocervicală, precum și al celui de instabilitate atlantoaxială, i s-au oferit două opțiuni pentru tratament, însă pe lângă costurile financiare ridicate, aceasta se expune și anumitor riscuri.

„Nu pot face nimic, este ca și cum aș muta un cadavru. Trebuie să fiu întinsă pe podea, să fiu pusă într-un scaun cu rotile, urcată în avion, lăsată singur și să cobor de cealaltă parte.", a declarat femeia, potrivit Mirror.

În prezent, aceasta își continuă drumul spre vindecare.