O mamă și bebelușul ei din Hunedoara, depistați cu coronavirus. Bebelușul este din grupul de 10 nou născuți de la Maternitatea din Timișoara

O mamă și bebelușul ei externați de la Maternitatea Spitalului Municipal Timişoara au fost depistați pozitiv cu cornavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

O mamă și bebelușul ei din Hunedoara, depistați cu coronavirus. Bebelușul este din grupul de 10 nou născuți de la Maternitatea din Timișoara
O mamă și bebelușul ei din Hunedoara, depistați cu coronavirus. Bebelușul este din grupul de 10 nou născuți de la Maternitatea din Timișoara


In articol:

Imagine de Dumitrița Albu/Pixabay 

Un bebeluş din Hunedoara şi mama sa, externaţi de la Maternitatea Spitalului Municipal Timişoara din Timişoara, au fost depistaţi pozitivi cu coronavirus. Bebeluşul este din grupul de 10 nou-născuţi care au avut rezultat pozitiv la test, fiind apoi retestaţi.

Citeste si: Alina, tânăra de 27 de ani care a murit de coronavirus, înmormântată fără rude. Părinții au ieșit la geam să vadă sicriul sigilat

”Rezultatele retestărilor  nou-născutului din judeţul Hunedoara şi a mamei sale au ieşit pozitive. Cei doi vor fi internaţi în Maternitatea Bega din Timişoara”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Mai mulți bebeluși de la Maternitatea din Timișoara au fost testați pentru coronavirus 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative. De asemenea, 25 de cadre mediclae şi paciente au fost infectate.

Citeste si: Cele mai frecvente întrebări pentru autorități în vremea pandemiei: „Pot merge la pescuit? Pot merge acasă de Paște?”

"Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative", anunţa luni Ministerul Sănătăţii.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a declarat că testele făcute bebeluşilor de la Maternitatea Odobescu din Timişoara au ieşit pozitive după ce s-a întârziat efectuarea realizării testelor în urma presiunilor fostei directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a ameninţat cu dosare penale.

Citeste si: Un bărbat aflat în izolare la domiciliu a plecat de acasă să se tundă şi a fost amendat de jandarmi cu 10.000 de lei

Un dosar penal, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în legătură cu acest caz.

Miercuri, Ministrul Sănătății anunţa că cinci dintre cei zece beluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv, au acum teste negative, după ce analizele au fost refăcute.

”Cei 5 din cei 10 nou născuţi ale căror teste ieşiseră pozitive sunt din Timişoara şi au fost retestati marţi şi au ieşit negativi. Ceilalţi 5 sunt din judeţe limitrofe - Arad, Hunedoara - rezultatele fiind aşteptate”, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Urmatorul articol
Citește și:

Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă! 812 cadre medicale sunt infectate cu coronavirus, mai mult de jumătate fiind la Suceava

Marian credea că totul e o conspirație. Dar a fost răpus chiar de COVID-19

Bill Gates a vorbit încă din 2015 despre riscul apariției unei pandemii: „Acum oamenii își dau seama că…”

Nuntă de romi pe 10 metri pătrați. Legătura-surpriză cu Dăncilă

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies