
Autor: A.N.C.

Bişniţa cu buletine de Bucureşti este bănoasă şi înfloreşte sub ochii autorităţilor! E plin internetul de anunţuri prin care diverşi indivizi se oferă sa ia în spaţiu persoane, contra unor sume de bani, fireşte! Aşa se face că, în capitală la o singură adresă, umilă de altfel, au ajuns să locuiască sute de oameni.
Ne aflam in fata unei sectii de politie din capitala si avem parte de amenintari ca la usa cortului.
Totul pentru ca echipa Stirilor Kanal D vrea sa va arate cum functioneaza mafia buletinelor de Bucuresti.
Am ales un numar de telefon la intamplare, din multimea de anunturi postate pe internet. Am stabilit cu interlocutoarea sa ne ajute cu obtinerea unui act de identitate in capitala. N-a stat o clipa pe ganduri.
Doamna, probabil o veterana in astfel de practici, ne comunica toate documentele necesare si ne da intalnire ziua urmatoare. Si pentru ca unde nu-i lege, e tocmeala doamna nu uita sa ne spuna si tariful perceput pentru mult-ravnitul buletin de Bucuresti, 270 de RON.
Zis si facut.
La ora stabilita, ne vedem cu doamna la sectia de politie, cu toate actele pregatite.
Suspect de profitabila aceasta practica, nu?! Si... este cu adevarat, pentru fapta nu poate fi incadrata direct la o infractiune, din cauza vidului legislativ, pe care Ministerul de Interne se chinuie sa il acopere inca din anul 2012.
De atunci, un proiect de lege, care prevedea chiar inchisoarea pentru astfel de manevre, zace, probabil, prafuit pe un raft din institutie.
Intre timp, in Capitala, au ajuns sa fie trecute sute, poate chiar mii de persoane, la o singura adresa.
In aceasta casa micuta, figureaza in evidentele autoritatilor ca ar locui peste 500 de persoane. Daca facem un calcul simplu, ar rezulta ca locuitorii de aici sau cei care au facut acte acestor persoane ar fi incasat peste 30 de mii de euro din aceasta practica.

Ce face politia?? Centralizeaza datele si atat, pentru ca vidul legislativ ii leaga de maini. Vecinii celor care profita de intreaga situatie cunosc si ei prea bine afacerea.
Daca este dovedita, Singura acuzatie care li se poate aduce acestor persoane este de evaziune fiscala, pentru ca bisnitarii cu adrese nu platesc niciun leu statului pentru banii incasati pe buletinele facute la domiciliul lor.
Mafia buletinelor de Bucuresti poate cauza situatii chiar grave. Este suficient sa amintim de informatiile despre sute de persoane luate in spatiu, la o singura adresa, in preajma alegerilor SAU... de scandalurile iscate in unele scoli de stat de catre parintii care nu reusesc sa-si mai inscrie copiii din cauza celor care isi schimba domiciliul special pentru asa ceva, potrivit stirilekanald.
Distribuie pe: