O nouă lege cu privire la salariile românilor. Iată tot ce trebuie să știi

Conform unui proiect de lege ce a primit deja aprobarea Senatului, angajatorii nu vor mai fi obligați să respecte Legea contabilității care impune arhivarea salariilor pentru o perioadă de 50 de ani.

Autor: Ioana Enache

In articol:

Statul continuă procesul de simplificare a birocrației românești cu un nou proiect de lege care privește salariile românilor, important atât pentru angajați, cât și pentru firmele din România.

Noua lege constă în reducerea termenului obligatoriu de arhivarea a salariilor.

În ce constă noua lege cu privire la salariile românilor

Mai exact, conform unui proiect de lege ce a primit deja aprobarea Senatului, angajatorii nu vor mai fi obligați să respecte Legea contabilității care impune arhivarea salariilor pentru o perioadă de 50 de ani.

Citeste si: Nicolae Ciucă a fost desemnat noul președinte PNL

Deși noul proiect de lege pare că simplifică doar sarcinile companiilor, îi vizează și pe angajați, deoarece noua lege este în strânsă legătură cu documentele acestora pentru salariu.

Important de menționat este că în momentul actual, potrivit legislației în vigoare la această oră, registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva angajatorilor timp de 10 ani, cu excepția statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.

Citeste si: Bogdan Mocanu, clipe grele după ce a fost atacat în club: „Poate să conducă și până la amputarea brațului”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

O nouă lege cu privire la salariile românilor. Iată tot ce trebuie să știi

O nouă lege cu privire la salariile românilor. Iată tot ce trebuie să știi

[Sursa foto: Freepik]

Ce presupune noul proiect de lege: „stabilește reducerea drastică a termenului obligatoriu de arhivare a statelor de salarii"

Noul proiect de lege „stabilește reducerea drastică a termenului obligatoriu de arhivare a statelor de salarii, în măsura în care angajatorul a declarat impozitul reținut la sursă sau obligațiile de plată a contribuțiilor sociale”, conform profit.ro.

Citeste si: Coaliția de guvernare anunță credite garantate de stat pentru familii și studenți în programul „Sprijin pentru România”. Ce spun economiștii despre noul pachet de măsuri?| EXCLUSIV

„Autorii arată că după intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri fînanciar- fîscale, a dispărut obligativitatea fişelor fiscale, iar angajatul primeşte, la cerere, din partea angajatorului, o adeverinţă privind veniturile realizate, precum şi impozitul reţinut. Totodată, prin intermediul Spaţiului Virtual Privat (SPV) pus la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu anul 2011, angajatul poate solicita adeverinţa privind veniturile realizate în sistem electronic, fără a mai fi necesară vreo solicitare adresată angajatorului”, mai precizează sursa citată.

În plus, important de menționat este faptul că prevederile acestei inițiative legislative, aparținând USR, încă nu se aplică. Pentru ca proiectul să intre în vigoare, acesta trebuie dezbătut și votat în Camera Deputaților, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial al României.

Surse: profit.ro, playtech.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Parlamentul a votat! S-au majorat pedepsele pentru cei care ucid sau schingiuiesc animalele

Spitalele își permit meniuri de două ori mai scumpe pentru bolnavi. Cât de bine mânâncă pacienții zilnic cu noul buget: „22 de lei este ridicol!” | EXCLUSIV

Coaliția de guvernare anunță credite garantate de stat pentru familii și studenți în programul „Sprijin pentru România”. Ce spun economiștii despre noul pachet de măsuri? |...

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

ZELENSKI S-A SINUCIS! Vestea cumplită despre președintele Ucrainei. Ce s-a întâmplat, de fapt

Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam

Eurovision 2022. Scandalul ia amploare. Cum explică EBU anularea punctelor României

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies