Oamenii, în alertă! Anunțul meteorologilor: ”Se poate produce o tornadă în București”

Ne așteaptă o tornadă în București? Ce anunț fac meteorologii!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Oamenii s-au speriat în momentul în care au văzut pe o aplicație pe telefon că în Capitală s-ar putea produce o tornadă! Specialistul Bogdan Mateescu, cercetător Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Octoelectronică, a oferit un răspuns la temerile cetățenilor.

„Se pot estima doar condiţiile care pot duce la tornade. Meteorologii se pot uita doar la condiţii care pot duce la furtuni care pot duce la tornade. Se poate produce o tornadă în Bucureşti, dar o prognoză cu o zi înainte e greu de făcut. Se poate da o prognoză de probabilitate de apariţie a unor furtuni care pot duce la tornadă.

Citeste si: Cosmin Cernat a făcut anunțul la Exatlon! ”Va pleca acasă”

Citeste si: Scene halucinante în Râmnicu Vâlcea! Un bărbat s-a plimbat gol pe străzile orașului. Ce i s-a întâmplat după ce a lovit un polițist și a arătat ”bărbăția” femeilor de pe stradă

Citeste si: Meteorologii au dat ALERTA! Ne așteaptă zile grele, cu ploi, grindină și descărcări electrice: ”Întrerupeți activitățile și adăpostiți-vă”

La punct fix, în Bucureşti sau în anumite puncte e extrem de dificil, nici Statele Unite nu au un asemenea sistem. Cu o zi înainte se pot identifica zonele unde pot avea loc fenomene severe, apoi intră în funcţie partea de monitorizare a fenomenelor severe.

Sunt necesare până la 15 – 16 minute în avans pentru o tornadă cu precizie. O jumătate de oră spune doar aria în care se poate produce fenomenul respectiv”, a spus specialistul pentru Digi24.

O tornadă a avut loc în Capitală, în anul 1985, care a produs pagube. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate