Oana Cuzino dezvăluie principalele măsuri de protecție împotriva coronavirusului: „Să evităm cu orice chip...”

Oana Cuzino a recunoscut că se teme de infecția cu COVID-19 și care sunt principalele măsuri de protecție.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Oana Cuzino, despre măsurile de protecție împotriva coronavirusului


In articol:

Oana Cuzino îi îndeamnă pe români să se protejeze cât pot de mult în această perioadă în care virusul reprezintă o amenințare mare. Ca medic, Oana Cuzino susține respectarea în continuarea cu vigilență a măsurilor de protecție, până se va găsi o soluție împotriva virusului.

„Lumea științifică a făcut recomandarea acestor măsuri nemaiîntâlnite din cauza virulenței noului coronavirus și a multiplelor necunoscute, pe care, încă, le descifrăm. Recomandarea este să evităm infecția, cu orice chip, să limităm la maximum expunerea inutilă. Chiar dacă ne considerăm clinic sănătoși, nu știm cum va reacționa sistemul imunitar și dacă nu cumva infecția va avea un impact grav sau chiar un efect fatal, în cazul unora dintre noi, grefați de anumite slăbiciuni organice pe care boala COVID-19 le poate exprima în mod negativ! Eu susțin păstrarea unui nivel extrem de ridicat de vigilență în continuare, cel puțin câteva luni, un an poate, până când se va găsi o soluție de tipul imunizării specifice, care va limita brusc răspândirea și/sau descoperirea și validarea clinică a unui tratament eficient, antiviral ori de tipul unor anticorpi țintiți în lupta cu SARS Cov2. Așadar, vigilența va trebui să domine comportamentul nostru imediat, va trebui să ne obișnuim să purtăm măști și mănuși, să ne dezinfectăm pe mâini după fiecare atingere a unei suprafețe noi, să ne dezvățăm să ne atingem fața, ochii, gura, ochelarii etc”, a declarat Oana Cuzino pentru revista VIVA!.

Citeste si: Drama prin care a trecut prezentatoarea Oana Cuzino. Fostul ei soț s-a sinucis

Citeste si: Cât de bine arată Oana Cuzino la 47 de ani! Vezi ultimele imagini cu vedeta tv FOTO

Citeste si: Cum se menţine în formă Oana Cuzino! Alimentul pe care-l consumă de cinci-şase ori pe zi

Oana Cuzino spune totul despre impactul coronavirusului

Oana Cuzino a vorbit pentru sursa citată, din calitate de medic, despre modul cum acest virus acționează și afectează organismul uman.

„După cum apar datele în literatura de specialitate, adevărata față a acestui virus nu este neapărat aceea a unui agent patogen cu localizare preferențial pulmonară. Dat fiind că poarta de intrare în celule este receptorul ACE2, care există în majoritatea organelor, este logic ca infecția să nu se localizeze doar la nivelul unui singur organ. Practic, virusul atacă mai multe organe, simptomatologia dominantă fiind cea asociată organului cel mai afectat. Majoritatea pacienților vin din aglomerări urbane, unde, din păcate, calitatea aerului este puternic alterată, deci poate că de aceea, în cele mai multe cazuri, manifestările sunt de tip pulmonar. Însă, evident, patologia poate evolua diferit în funcție de boala cronică preexistentă a celui infectat, mai matur, tânăr sau mai vârstnic, pentru că boala nu ocolește pe nimeni odată ce s-a realizat expunerea critică la virus”, a adăugat oana Cuzino.

Oana Cuzino, despre măsurile de protecție împotriva coronavirusului

Oana Cuzino și fostul ei soț au dat-o în judecată pe Gabriela Firea, primarul Capitalei EXCLUSIV

De profesie medic geriatru, Oana Cuzino s-a remarcat în ultimii 17 ani din postura de prezentatoare a emisiunii ”Ce se întâmplă, doctore?”, în care sunt dezbătute diverse probleme din domeniul sănătăţii. Măritată timp de 12 ani, până în 2014, Cuzino are o fată, Naomi, rezultată din căsnicia cu omul de afaceri israelian Yoav Shtern. La separarea de fostul partener s-a lăsat cu scandal în momentul partajului, dar până la urmă părțile s-au înțeles asupra detaliilor. (Citeste si: Oana Cuzino stie cum sa blochezi absorbtia de carbohidrati! Uite ce iti recomanda sa iei)

Citește continuarea AICI.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate