
In articol:
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Europa a făcut un apel, vineri, la populație, recunoscând că este „îngrijorat” de riscul eficacității vaccinurilor anti-COVID-19, în fața mutațiilor noi ale virusului SARS-COV-2.
Citeste si: Klaus Iohannis s-a vaccinat cu cea de-a doua doză de ser anti-COVID! Cum se simte președintele României
Hans Kluge, directorul regional al organizației, într-un interviu acordat AFP, a declarat că Europa trebuie să se pregătească pentru ce-i mai rău. „ Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații problematice ale virusului, în special prin consolidarea în continuare a secvențierii”, a spus acesta.
Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro
În Uniunea Europeană, rata populației care a primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 atinge 2,5%. „ Trebuie să ne unim pentru a accelera procesul de vaccinare”, a precizat directorul regional al organizației, Hans Kluge.
Acesta a mai explicat și faptul că „ de obicei companiile farmaceutice concurente trebuie să își combine eforturile pentru a crește drastic capacitatea de producție, de asta avem nevoie”.
Vaccinul anti-COVID-19, eficient sau nu în fața noilor mutații?!
În ultimul timp, oamenii s-au tot întrebat dacă vaccinurile împotriva coronavirusului, ajunse pe piață din luna decembrie a anului trecut, vor rămâne eficiente împotriva noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2. „Aceasta este marea întrebare. Sunt îngrijorat”, a spus Kluge.
„ Este un coșmar faptul că virusul are încă stăpânire asupra oamenilor, dar nu este un virus nou, este o evoluție a unui virus care încearcă să se adapteze la gazda sa umană”, a mai adăugat
el.
Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății[Sursa foto: PixaBay]
Totodată, expertul a mai ținut să precizeze și faptul că țările mai bogate ar trebuie să le ajute pe cele fără resurse. Adică, statele membre UE bogate ar trebui să împartă dozele de vaccin cu cele care nu-și permit.
„Poate dacă țările UE realizează imunizarea cu 20% a populației lor – 20% înseamnă vârstnici, lucrători din domeniul sănătății, persoane cu comorbidități, acesta ar putea fi momentul pentru a împărti vaccinurile”, a sugerat el.