Organizația Mondială a Sănătății, anunț important: ”Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații problematice ale virusului”

Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății! Declarațiile făcute de directorul OMS!

Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății
Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Europa a făcut un apel, vineri, la populație, recunoscând că este „îngrijorat” de riscul eficacității vaccinurilor anti-COVID-19, în fața mutațiilor noi ale virusului SARS-COV-2.

Citeste si: Klaus Iohannis s-a vaccinat cu cea de-a doua doză de ser anti-COVID! Cum se simte președintele României

Hans Kluge, directorul regional al organizației, într-un interviu acordat AFP, a declarat că Europa trebuie să se pregătească pentru ce-i mai rău. „ Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații problematice ale virusului, în special prin consolidarea în continuare a secvențierii”, a spus acesta.

Citeste si: Reacție mai puțin plăcută la vaccinul anti-COVID, raportată în județul Timiș. O pacientă a făcut o alergie la ser

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În Uniunea Europeană, rata populației care a primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 atinge 2,5%.  „ Trebuie să ne unim pentru a accelera procesul de vaccinare”, a precizat directorul regional al organizației, Hans Kluge.

Acesta a mai explicat și faptul că „ de obicei companiile farmaceutice concurente trebuie să își combine eforturile pentru a crește drastic capacitatea de producție, de asta avem nevoie”.

Vaccinul anti-COVID-19, eficient sau nu în fața noilor mutații?!

În ultimul timp, oamenii s-au tot întrebat dacă vaccinurile împotriva coronavirusului, ajunse pe piață din luna decembrie a anului trecut, vor rămâne eficiente împotriva noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2. „Aceasta este marea întrebare. Sunt îngrijorat”, a spus Kluge.

Este un coșmar faptul că virusul are încă stăpânire asupra oamenilor, dar nu este un virus nou, este o evoluție a unui virus care încearcă să se adapteze la gazda sa umană”, a mai adăugat el.

Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății
Alertă a Organizației Mondiale a Sănătății[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, expertul a mai ținut să precizeze și faptul că țările mai bogate ar trebuie să le ajute pe cele fără resurse. Adică, statele membre UE bogate ar trebui să împartă dozele de vaccin cu cele care nu-și permit.

„Poate dacă țările UE realizează imunizarea cu 20% a populației lor – 20% înseamnă vârstnici, lucrători din domeniul sănătății, persoane cu comorbidități, acesta ar putea fi momentul pentru a împărti vaccinurile”, a sugerat el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andra, ultimele detalii despre starea de sănătate, după infectarea cu virusul SARS-CoV-2: „Îmi doresc să revin la normal”

Andreea Esca rupe tăcerea! Prezentatoarea TV le dă lovitura de grație celor care nu au crezut-o că s-a îmbolnăvit de COVID-19: „Parcă suntem într-un război”

Reacție mai puțin plăcută la vaccinul anti-COVID, raportată în județul Timiș. O pacientă a făcut o alergie la ser

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

TRAGEDIE cumplită în politică! S-a stins din viaţă chiar ieri. Acum au făcut anunțul teribil

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies